Χ. Ιωαννίδης: Το 4ο Γυμνάσιο και όλα τα σχολεία είναι ποιο ασφαλής χώρος από ότι ο εξωσχολικός χώρος όπου δραστηριοποιούνται τα παιδιά

 

Με αφορμή το κρούσμα που καταγράφηκε στο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης, συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χ. Ιωαννίδη ο οποίος ανέφερε ότι το 4ο γυμνάσιο και όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ξάνθη, λόγω του γεγονότος ότι οι διευθυντές τηρούν κατά γράμμα το πρωτόκολλο είναι πολύ περισσότερο ασφαλή από ότι όταν τα παιδιά μας κυκλοφορούν έξω.

Όσο για το προαναφερόμενο κρούσμα ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι το παιδί εμφανίσθηκε στο σχολείο  στις 16 του μηνός και είχε το ιϊκό φορτίου νωρίτερα.   Έχει ήδη γίνει ιχνηλάτιση και στην σχετική έρευνα δεν βρέθηκε κάτι ανησυχητικό και με δική του εντολή έκλεισε το τμήμα Γ1 του 4ου Γυμνασίου. Δεν εμφανίσθηκε άλλο κρούσμα στο σχολείο και επιμένει στην χρήση της μάσκας σημειώνοντας ότι το αυστηρό πρωτόκολλο υγείας θα εφαρμοσθεί και οι εντολές που δόθηκαν προς τους διευθυντές των σχολείων είναι η πιστή τήρηση.

Στην συνέχεια τονίζει ότι η καθαριότητα των χώρων είναι που κρατούν ασφαλή τα παιδιά από τον covid-19

ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ

Αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη ή αποχή τα εξής σχολεία. Το 1ο και το 7ο  , Το 1ο, 2ο, 3ο, και 4ο ΓΕΛ, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Σχετικά με τα παράπονα που ακούστηκαν από τους μαθητές αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται κατά τις ώρες των διαλυμάτων ως προς την εξυπηρέτηση των μαθητών στα κυλικεία, αυτό γίνεται, όπως σημείωσε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χ. Ιωαννίδης επειδή τηρείται απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο.

Ο κ. Χ. Ιωαννίδης επιμένει στα μέτρα που προκρίνονται από τους επιστήμονες του ΕΟΔΔΥ. Αντιλαμβάνεται ότι είναι δύσκολο να γίνονται μαθήματα με τις μάσκες και συστήνει υπομονή.

Τέλος ο κ. Ιωαννίδης επισημαίνει ότι λόγω της αυστηρής εφαρμογής των πρωτοκόλλων οι χώροι του σχολείου είναι πολύ πιο ασφαλείς από ότι έξω όπου δραστηριοποιούνται τα παιδιά.

Συστήνει υπομονή και ευελπιστεί ότι πολύ σύντομα θα βγει το εμβόλιο και όλος αυτός ο εφιάλτης του covid – 19 θα λάβει τέλος