Ήρθε η ώρα Η Ελλάδα να πει ακόμη ένα «ΟΧΙ» στους Γερμανούς;

Όπως δείχνουν τα πράγματα η Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός της Χώρας, σε λίγες μέρες στην Σύνοδο Κορυφής, πρέπει να κάνει περήφανο τον Ελληνικό Λαό. Θα τα καταφέρει;

Και ρωτάμε αν θα τα καταφέρει όχι γιατί δεν του «κόβει» ή επειδή είναι Γερμανόφιλος, αλλά επειδή οι πιέσεις που δέχεται είναι πολλές και από πολλές πλευρές και τα οικονομικά συμφέροντα που παίζονται στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι τεράστια και για πολλούς.

Θα πρέπει είδη ο Κ. Μητσοτάκης ήδη να έχει υπολογίσει τα κέρδη και τις ζημίες. Το τελευταίο 6μηνο του έδωσε εμπειρίες που δεν δόθηκαν σε κανέναν Πρωθυπουργό της Χώρας. Για αυτό πρέπει να «ευχαριστήσουμε» τον Ερντογάν γιατί μας έδειξε τι μπορεί να κάνει το Πολεμικό  Ναυτικό της Ελλάδος και η Πολεμική μας Αεροπορία απέναντι σε έναν θεωρητικά υπέρτερο εχθρό.

Θρασύδειλα ανθρωπάκια που για να πολεμήσουν πρέπει να «μαστουρωθούν ». Το είδαμε στην Κύπρο το 1974. Από τότε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα.  Το «ντεκόρ» είναι ίδιο. Οι άνθρωποι οι ίδιοι. Μόνο τα ονόματα των Προθυπουργών, προέδρων και καγκελαρίων αλλάζουν. Κατά τα άλλα το σκηνικό είναι ίδιο.

Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν στρατό που θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» των Ελλήνων αν χρειαστεί.

Έχει χρήμα. Πολύ χρήμα. Θα μου πεις είναι θαμμένο στον πάτο της Μεσογείου αλλά είναι χρήμα. Με τις κατάλληλες συμμαχίες μπορεί να κάνει τον λαό του πλούσιο. Πολύ πλούσιο.

Επίσης ο Ερντογάν, άθελά του, μας έκανε ίσως το σπουδαιότερο δώρο. Κανένας σύμμαχος της Ελλάδος δεν θα βάλλει το κεφάλι του για το χατίρι της Ελλάδος μέσα στον «ντορβά». Ένα πολύ σοβαρό μάθημα που μας έδωσε ο σουλτάνος χωρίς να το θέλει.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι πιέσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός και ενδεχομένως οι απειλές, ίσως ακόμη και για την ζωή του, είναι μέσα στο παιγνίδι.

Ήρθε η ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Χώρας, να δεχτεί μία ήτα από τους Γερμανούς και να θάψει το πολιτικό του μέλλων στις άλλες εκλογές ή να πάρει μία αιματηρή νίκη και να μείνει για πάντα στην ιστορία.

Πρέπει να διαλέξει. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ή τον Ελληνικό λαό που δεν έχει αντοχές για μία ήττα και ίσως το αποτέλεσμα να είναι απρόβλεπτο για τον ίδιο και φυσικά τον Ελληνικό Λαό.

Αν είμασταν στην θέση του, θα βάζαμε σε επιφυλακή τον Ελληνικό Στρατό και θα ξεκαθαρίζαμε μία και έξω ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προστατεύσει την ακεραιότητά της. Είναι δύο λεπτά υπόθεση. Τα λέει στην σύνοδο κορυφής και φεύγει ως αρχιστράτηγος να ηγηθεί των στρατιωτικών δυνάμεων που είναι έτοιμοι να προστατεύσουν το πάτριο έδαφος.

Αν μπει στην διαδικασία να αποδείξει ότι έχει δίκιο από την στιγμή που ο σουλτάνος ως πειρατής προσπαθεί να κλέψει την υπερηφάνεια και την περιουσία των Ελλήνων, το έχασε το παιγνίδι.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ.

Άλλωστε η Ελλάδα δεν θα πει για πρώτη φορά «ΟΧΙ» στο Δ΄ΡΑΙΧ