Κατάληψη στο 7ο Γυμνάσιο για την μάσκα

Όπως δείχνουν τα πράγματα στους γονείς μπορεί να πέρασε ο φόβος και η αμφιβολία μέσα από τα τηλεοπτικά πλυντήρια συνειδήσεων για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ακόμη και στα νήπια, όμως τα παιδιά που υφίστανται την ταλαιπωρία αντιδρούν.

Ο λόγος που σήμερα το πρωί Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, το 7ο γυμνάσιο προχώρησε στην κατάληψη – αποχή από τα μαθήματα όπως μας είπαν τα ίδια τα παιδιά, είναι ότι δεν αντέχεται η πολύωρη χρήση της μάσκας, και υπάρχουν κάποια προβλήματα στο κυλικείο που μάλλον λόγω των μέτρων δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν. Η εικόνα είναι συγκεχυμένη .

Πληροφορίες αναφέρουν καταλήψεις και σε άλλα σχολεία της Ξάνθης.

Επίσης αναφέρονται πληροφορίες ότι αριθμός εκπαιδευτικών – για να είναι εντάξει – με την νομοθεσία απειλούν τους μαθητές ακόμη και όταν είναι κατά μόνας σε σημεία των σχολείων που δεν υπάρχει συγχρωτισμός, να φορούν την μάσκα απειλώντας τα μάλιστα πώς θα τα πάνε στον διευθυντή και θα τα αποβάλλουν.

Αυτό παραπέμπει στην εκτέλεση του νόμου από την πλευρά ορισμένων  εκπαιδευτικών οι οποίοι στο τέλος δεν δείχνουν εκείνη την επιείκεια που απαιτείται για να μην ασθενήσουν τα παιδιά.

Διότι προφανώς ο αριθμός αυτών των εκπαιδευτικών – κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι αδιαφορούν και για τις άλλες φωνές των επιστημόνων που λένε ότι η μάσκα κάνει ζημιά στα παιδιά.

Προφανώς, στην προσπάθεια τους να διασφαλίσουν τον μισθουλάκο τους, αδιαφορούν για τυχών επιπλοκές στο μέλλων για την υγεία των παιδιών – άλλωστε είναι ξένα – με δεδομένο ότι οι ίδιοι επιστήμονες που παλαιότερα υποστήριζαν ότι η μάσκα σε υγιή άνθρωπο προκαλεί προβλήματα στο αναπνευστικό, ενώ στην παρούσα φάση με τις θέσεις τους ή σε συνεννόηση με τους πολιτικούς, τους υποχρεώνουν να βγάλουν νόμους για την υποχρεωτικότητα της μάσκας, αυτό μάλλον δεν  αγγίζει αυτόν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που είναι άτεγκτοι στην εφαρμογή του νόμου.

Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ή την διευθυντή του 7ου γυμνασίου επί της Αλικαρνασού, αλλά κανένας δεν σήκωνε το τηλέφωνο.