Είχαμε γράψει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών γιατί είναι ανέτοιμη και δεν αξιοποίησε τον νεκρό χρόνο από την πρώτη στην δεύτερη πανδημία για να οργανώσει τους χώρους εκπαίδευσης και αυτή την στιγμή το ένα κρούσμα διαδέχεται το άλλο μέσα στην σχολική κοινότητα και εύλογα άρχισαν οι αντιδράσεις των μεγαλύτερων μαθητών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφού δεν αντιδρούν οι γονείς των νηπίων που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς να έχουν ληφθεί εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την υγεία των παιδιών φυλακίζοντας τα παράλληλα με την μάσκα ήταν βέβαιο ότι θα αντιδρούσαν οι μεγαλύτεροι μαθητές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα καταγράφεται κύμα καταλήψεων στα σχολεία και θέτει τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

– Τι έγινε στο Κερατσίνι –

Κρούσμα σε σχολείο της Γλυφάδας –

Πως θα γίνει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Βήμα-βήμα και κατά περίπτωση θα προχωρά το υπουργείο Παιδείας στην νέα σχολική πραγματικότητα λόγω κορωνοιούΗ κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά ενώ το νέο «τοπίο» περιλαμβάνει κύμα καταλήψεων αλλά και κλείσιμο σχολείων λόγω κορωνοιού αλλά και Ιανού. Στη Δυτική Ελλάδα θα μείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία σε τρεις περιφερειακές ενότητες ενώ εκατοντάδες σχολεία θα μείνουν κλειστά σε όλη τη χώρα, σε περιοχές που θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι δήμαρχοι βγάζουν συνεχώς ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία λόγω του κυκλώνα. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία: Στους νομούς Αιτολωακαρνανίας, Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Ζακύνθου, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία και στον δήμο Θηβαίων, στο δήμο Αργους Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου, Χαλκίδας, Κύμης και δυτικής Μάνης.

Κλειστά 17 σχολεία και τμήματα 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ