«Αφήστε τα παιδιά μας να αναπνεύσουν»

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Γράφει Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Αυτό ήταν το σύνθημα των συγκεντρωμένων γονιών στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής.

“Αφήστε τα παιδιά μας να αναπνεύσουν” ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στον Έβρο, την Καβάλα και άλλες πόλεις στη Β. Ελλάδα.

Αν κρίνει κανείς από την ογκώδη αντίδραση στο Βερολίνο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά από την πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα που δυστυχώς για την δημοκρατία μας δεν έδειξαν τα μεγάλα κανάλια αλλά και την πολύ καλή παρουσία των γονιών που ανησυχούν για τα παιδιά τους στην Ξάνθη φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και μέσα σε αυτές αυτή των Αθηνών, παρόλο τον βομβαρδισμό και την πλύση εγκεφάλου που γίνεται κάθε βράδυ στα δελτία ειδήσεων των καναλιών, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο επικοινωνιακός τρόπος διοίκησης της Χώρας από την κυβέρνηση δεν πείθει.

Οι πολίτες είναι βέβαιο πώς αν είχαν μία σοβαρή αντιμετώπιση και ενημέρωση από την κυβέρνηση και όχι ενημέρωση τύπου προπαγάνδας, ίσως να πειθόταν για την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας.

Δυστυχώς η Αθήνα έχασε το παιγνίδι του κορωνοϊού που πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν την ύπαρξη του και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, όμως, ο τρόπος «επιβολής» της προστασίας είναι τόσο αποτυχημένος που πλέον προκαλεί την αντίδραση των πολιτών.

Είναι καλό η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και Πολιτικής Προστασίας να αφήσουν τον χρηματισμό των καναλιών με πακτωλό χρημάτων για να στηρίξουν την προπαγάνδα και αυτά τα χρήματα να τα δώσουν σε δομές στήριξης της δημόσιας υγείας.

Αυτό που γίνεται κάθε απόγευμα με τους διάφορους Τσιόδρες και Χαρδαλιάδες, χωρίς κανένας να υποτιμά το σοβαρό τους έργο, πρέπει να σταματήσει.

Οι Έλληνες πολίτες και γνώση έχουν και μυαλό διαθέτουν.

Όσο η κυβέρνηση, χωρίς να το καταλαβαίνει ίσως, γιατί εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε να λειτουργεί συνειδητά σε αυτό το μοτίβο, βομβαρδίζοντας καθημερινά την λογική των πολιτών, την στιγμή που ο Ερντογάν αλωνίζει στο Αιγαίο και δεν θα καταλάβουμε πότε θα χαθεί στα χαρτιά το μισό Αιγαίο, τόσο οι αντιδράσεις των πατριωτών γονέων θα αυξάνονται.

Φώτο από xanthinea