Με ανάρτηση του ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζγναφέρης δίνει μία εικόνα αυτών που έμειναν από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και εντεύθεν αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνει η σημερινή κυβέρνηση να ξαναφέρει στον πολιτικό ορθολογισμό τα απομεινάρια του λαϊκισμού που έσπειρε το ΠΑΣΟΚ.
9 ώρες 
ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΗ…
Σημερα εχει κατακλυσθει το διαδίκτυο από αναρτήσεις φωτογραφιών ,κειμένων , διακηρύξεων με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Οι οπαδοί του οποίου (το 6 % ?) δικαίως γιορτάζουν. Με το πέρασμα του χρόνου έχει αρχίσει να αποτιμάται η όποια προσφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο καθένας από το μετερίζι του παρατηρητηρίου του κάνει και την αποτίμηση του. Ένα είναι σίγουρο στο οποίο όλοι συμφωνούν. Επηρέασε είτε θετικά είτε αρνητικά περισσότερο από οιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα την καθημερινοτητα μας .Και θα συνεχίζει να την επηρεάζει.
Τελευταία γίνεται αποδεκτό και από μεγάλη μερίδα δεξιών ψηφοφόρων .Έχοντάς ξεχάσει την σκληρή ,πέραν των ορίων, αντιπαράθεση των πρώτων χρόνων με την δημιουργία των μπλε και πράσινων καφενείων. Ίσως βλέποντας την λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων ετών παραβλέπουν πολλά από τα αρνητικά του.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει όμως παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του Αν.Παπανδρεου ,περί ρετιρέ κλπ. ότι η διόγκωση του δημοσίου ,το κομματικό κράτος (πρασινοφρουρων ) ,η διαφθορά ,η συναλλαγή με πλάγιες μεθόδους και η διόγκωση της γραφειοκρατίας είναι έργο των ημερών του. Όπως και ο λαϊκισμός με τον οποίο χειριζόταν σοβαρά προβλήματα (π.χ παιδείας) με αποτέλεσμα δημιουργία μη διαχειρισιμων καταστάσεων.
Με το χειρότερο σημείο να εντοπίζεται στο γεγονός ότι αυτές οι μέθοδοι έγιναν αποδεκτές από μεγάλο τμήμα της κοινωνίας .Με τις προσπάθειες των επόμενων κυβερνήσεων επιστροφές στον ορθολογισμοί ,συμπεριλαμβανομενων και μεταγενεστερων πασοκικων , να πέφτουν στο κενό με τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά .Ε δω βρίσκεται και το στοίχημα της σημερινής κυβέρνησης. Αν δεν τα καταφέρει σωτηρία δεν υπάρχει.