«Φραγή» στην επιτροπή ισότητας με … «άρωμα» γυναίκας

Δεν ορίστηκε η «κεφαλή» για την επιτροπή ισότητας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πενήντα ένας άνθρωποι και δεν κατάφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο να εκλέξουν πρόεδρο στην Επιτροπή ισότητας και το προς συζήτηση θέμα πήγε στις «καλένδες».

Δηλαδή ακόμη και σε δομές όπως η Επιτροπή ισότητας δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πολιτικό σύστημα.

Χ. Τοψίδης (Μείζονα αντιπολίτευση, προερχόμενος από την ΝΔ ) πρότεινε γυναίκα για πρόεδρο από τον συνδυασμό του και ο Χ. Μέτιος πρότεινε τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης του (ΝΔ) τον Κ. Κουρτίδη.

Προφανώς και οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ίδιο πράγμα.

Να δοθεί η θέση του προέδρου στην Επιτροπή ισότητας σε άνθρωπο της παράταξης τους για ευνόητους λόγους. Το επιχείρημα του Χ. Τοψίδη καλό ακούγεται αλλά στην τελική γιατί να είναι γυναίκα η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας που στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι και κάποιο ουσιαστικό πόστο. Δεν γνωρίζω αν είναι έμμισθη θέση, όμως και έμμισθη θέση να είναι σιγά τα «ωά». Τόσες και τόσες έμμισθες θέσεις πληρώνει ο φορολογούμενος – άλλωστε, ο βρεμένος την βροχή δεν την φοβάται.

Πάμε στο δια ταύτα. Γιατί να είναι γυναίκα. Δεν έχουμε ισότητα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών;

Πάμε στο επόμενο ερώτημα. Γιατί να μην είναι γυναίκα; Αλλά πάλι, ισότητα δεν έχουμε;

Πάμε λοιπόν στην ουσία.

Ο επικεφαλής της διοικούσας παράταξης Χ. Μέτιος δεν μπόρεσε να  «περάσει» την πρόταση του γιατί μειοψήφησε και το θέμα μπήκε στο αρχείο.

Πάμε στο ζουμί της ιστορίας.

Όταν θέματα ήσσονος σημασίας για τον πολίτη της ΑΜΘ δεν μπορούν να περάσουν από το Περιφερειακό συμβούλιο, πώς μπορούν να περάσουν θέματα όπως η ανάπτυξη… Όπως η ανάπτυξη … όπως η ανάπτυξη.

Να αυτά βλέπει η Αθήνα και φορτώνει τον  προϋπολογισμό του κράτους με δια παραταξιακές επιτροπές για την ανάπτυξη.

Σου λέει ο Πρωθυπουργός. Αυτοί εκεί πάνω δεν μπορούν μία πρόεδρο στην Επιτροπή Ισότητας να βγάλουν, θα φέρουν την ανάπτυξη;

Όχι ότι δεν βολεύει την Αθήνα η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος στην Α.Μ. και Θράκη να βρει λύσεις που καίνε τον λαό.

Μια χαρά την βολεύει την Αθήνα η αδυναμία του τοπικού πολιτικού συστήματος να μην τα βρίσκει μεταξύ του. Έτσι της επιτρέπετε (της Αθήνας) να γίνεται ασφυκτικά απαραίτητη και να καταστρέφει κάθε ικμάδα συνεννόησης της πολιτικής ελίτ.

Να δικαιολογεί και κανένα εκτός έδρας. Θράκη είναι αυτή πέφτει κάπως μακριούτσικα.

ΤΕΛΙΚΑ – κ. Μέτιο και Τοψίδη αφού πολιτικά δεν τα βρήκατε, γιατί δεν βάλατε κάτω τα προσόντα και να ορίσετε αξιοκρατικά τον ή την πρόεδρο;

Προφανέστατα κύριοι οι λέξη αξιοκρατία έχει σβηστεί από το λεξιλόγιο σας.