Αβάντα στην διοικήτρια του νοσοκομείου ο βουλευτής κ. Μπαράν Μπουρχάν.  Αλλιώς ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι.

Τελικά τι αναδεικνύει η ανακοίνωση  του κ. Μπουρχάν;

Πρώτον, ότι ο νομός στερείτε κυβερνητικού βουλευτή.

Δεύτερον, ότι η κ. Ραφαέλα, διοικήτρια του νοσοκομείου, έχει ανάγκη από στηρίγματα

Τρίτον, ο κ. Μπουρχάν, βλέπει το πασοκοκιναλ να διαλύεται και ψάχνει «ζεστασιά» στους κόλπους του κόμματος του κ. Μητσοτάκη για να μεταπηδήσει στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν.

Τέλος, τι ακριβώς μας λέει ο κ. Μπουρχάν Ότι η κυρία Διοικήτρια του νοσοκομείου, έχει στα σκαριά να πάρει σε 10 μέρες με χρησιδάνειο ή δωρεά ένα μηχάνημα το οποίο ουδείς γνωρίζει όταν το επιστρέψουμε πάλι πίσω  πόσα θα πληρώσουμε για την χρήση, ίσως όσο κάνει καινούριο και φυσικά κανένας δεν μας λέει πόσο θα πληρώνουμε τα αντιδραστήρια.

Μάλιστα η  διοικήτρια του νοσοκομείου της Ξάνθης, δεσμεύθηκε στον κ. Μπουρχάν, ότι το πολύ σε 3-4 μήνες το νοσοκομείο, εκεί που δεν είχε μοριακό αναλυτή, θα αγοράσει δικό του.  Σαφέστατα προσπαθεί να στηρίξει την κ. Διοικήτρια  και φυσικά στα ερωτήματα που ακολουθούν προς την κυρία διοικήτρια, τις απαντήσεις θα τις πάρει ο Ξανθιώτικος λαός από τα «κολλητά» της μέσα ενημέρωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ. Κυρία διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης, περίμενες να πεθάνει κόσμος για να μπεις σε διαδικασία να δανειστής μοριακό αναλυτή για τον covid-19;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. Κυρία διοικήτρια, όσο καιρό κρατούσες στο νοσοκομείο της Ξάνθης δανεικό μοριακό αναλυτή για τον covid-19 γιατί δεν μπήκες στην διαδικασία να δεχτείς δωρεά του μηχανήματος με την υποχρέωση να αγοράζεις από συγκεκριμένη εταιρεία τα εργαστηριακά της προϊόντα και καλώς έπραξες, αφού αυτή είναι η πρακτική με τις «δωρεές» αυτών των μηχανημάτων;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ κυρία διοικήτρια γιατί από τον Φλεβάρη που ο κορωνοιός «χτύπησε» την πόρτα του νομού Ξάνθης, δεν μπήκες στην διαδικασία αγοράς ενός νέου μηχανήματος;

ΤΕΛΟΣ κυρία Διοικήτρια τι έγιναν οι περιβόητες δωρεές των συμπολιτών μας; Τι ακριβώς τις έκανες; Πώς τις διαχειρίστηκες;

Μήπως επιτέλους τούτος ο ρημαδιασμένος τόπος, μάθει πώς αυτοί που πληρώνονται από τον ιδρώτα του, σέβονται εκτός από τα δικά τους τα λεφτά  (των φορολογουμένων) και τα λεφτά όλων των Ελλήνων πολιτών;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΟΥΡΧΑΝ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Κατόπιν προσωπικής μου επικοινωνίας με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κα. Έλενα Ραφαέλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τον εξοπλισμό μηχανήματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 στο νοσοκομείο της πόλης μας, η οποία έχει πληγεί κατάφωρα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την πανδημία που σαρώνει παγκοσμίως τον πληθυσμό της υφηλίου.

Είναι ήδη γνωστό πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε παραχωρήσει μοριακό αναλυτή για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο της Ξάνθης  καθώς τα περιστατικά τα οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πολυάριθμα. Ο εν λόγω μοριακός αναλυτής, επέστρεψε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από τη στιγμή που η έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια του Ν. Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, γεγονός που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη για την άμεση μεταφορά του. Ως γνωστόν, η πόλη μας καλύπτει πλέον τις δικές της ανάγκες, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόλυτη συνέπεια και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Ήδη όμως, όπως και με διαβεβαίωσε η κ. Ραφαέλα, μέσα σε 10 μέρες από σήμερα θα έχει το Νοσοκομείο μας, το δικό του μοριακό αναλυτή PCR, με δυνατότητα εξέτασης δειγμάτων για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοϊού, ο οποίος θα παραχωρηθεί ως δωρεά από την εταιρεία Kite Hellas ενώ εντός 2-3 εβδομάδων, θα εξοπλιστεί το Νοσοκομείο μας και με ένα επιπλέον μηχάνημα μοριακής ανάλυσης το οποίο θα είναι μεν πιο μικρό αλλά με δυνατότητα άμεσων αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα εντός 1 ώρας. Τέλος με διαβεβαίωσε, πως επίκειται μέσα σε προθεσμία 3-4 μηνών, η διενέργεια ενός καινούργιου διαγωνισμού για ένα επιπλέον νέο μηχάνημα το οποίο θα είναι και πιο προηγμένης τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό εξοπλισμό.

Οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και αντιλαμβάνεται κανείς πως η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με τα ζωτικής σημασίας μηχανήματα μοριακής ανάλυσης, παρά την εξυπηρέτηση τους από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολής, είναι επιτακτική και άμεση.

Ευελπιστώ και εύχομαι ολόψυχα οι διαβεβαιώσεις της Διοικήτριας, κας Ραφαέλα, να υλοποιηθούν στο χρονοδιάγραμμα το οποίο μου ανέφερε και από πλευράς μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατό  για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο μου δίνει η ιδιότητά μου ως ιατρού, ως Βουλευτή και ως πολίτη αυτής της πόλης.

Με εκτίμηση,

Μπουρχάν Μπαράν

Βουλευτής Ξάνθης

Κινήματος Αλλαγής