Στον εισαγγελέα (για το καλό μας) όσοι δεν υπακούν στις εντολές της πολιτείας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ- ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΣΟΙ  ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον Εισαγγελέα (21) περιπτώσεις αναφορών στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό Covid-19

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση (21) περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορωνοϊού Covid-19.

Ειδικότερα:

(10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία, (1) περίπτωση αφορά βίντεο για το ίδιο θέμα και

(10) περιπτώσεις αφορούν αναφορές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια που παροτρύνουν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα αποφυγής διασποράς της πανδημίας.

 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν βαδίζουμε ως χώρα σωστά.

Δεν γνωρίζω αν αυτοί που αντιδρούν στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για το «καλό» των πολιτών, έχουν δίκιο ή άδικο για την συμπεριφορά της πολιτείας στα θέματα προστασίας από τον κορωνοιό,  μιας και η γενικότερη αίσθηση μεταξύ των πολιτών είναι ότι η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά τα θέματα του κωρονοιού και προσπαθεί με κατασταλτικά μέτρα να προστατεύσει την δημόσια υγεία και σίγουρα όλοι αυτοί και ειδικά οι γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα βλαστάρια τους στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό  που θα πάνε αύριο – μεθαύριο, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ – αντιπολίτευση-  κάθε άλλο μάλιστα.

Συνομιλώντας σήμερα με πρώην κομματικό στέλεχος της ΝΔ – Ιδρυτικό μέλος της ΝΟΔΕ Ξάνθης από τα φοιτητικά του χρόνια, ιδρυτικό στέλεχος της ΝΟΜΕΚΕ,  η δε σύζυγός του την τελευταία δεκαετία μέλος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, δημοτικός σύμβουλος με την δεξιά παράταξη και στέλεχος της διοίκησης του δήμου Ξάνθης, προβληματίστηκα πολύ.

Ο εν λόγω επιστήμονας,  «παιδιόθεν» Νεοδημοκράτης,  μίλησε με τα πιο σκληρά λόγια για την συμπεριφορά της παρούσας  κυβέρνησης, μιας και την “οικογένεια” την έζησε από τα φοιτητικά του χρόνια και με την Ντόρα, πολλά χρόνια πριν αναλάβει πόστα στην κυβέρνηση του πατέρα της, κάθισαν πολλές φορές στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων.

Παππούς σήμερα, έντονα προβληματισμένος που στα νήπια θα εφαρμοστή υποχρεωτικά η μάσκα,  έπνεε τα μένεα κατά της κυβέρνησης και της προσπάθειας της να φιμώσει από τώρα τα βρέφη και ότι ο κορωνοιός είναι το επικάλυμμα για αυτά που θα ακολουθήσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα ο συνομιλητής μου, έκανε αναφορά ότι το παιγνίδι στο Αιγαίο είναι «μιλημένο» και ο κορωνοϊός – όχι ότι δεν υπάρχει και δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, αλλά στην παρούσα φάση,   απορροφά την προσοχή των πολιτών.  «Είναι η επικάλυψη όλων όσων θα ακολουθήσουν, ανέφερε,  ξεκινώντας από την Κύπρο και φτάνοντας στα δικά μας χωρικά ύδατα όπου οι Τούρκοι στήνουν την διανομή του Αιγαίου για συνεκμετάλλευση των δικών μας – Ελλάδος – ενεργειακών πόρων.

Μάλιστα έδωσε ένα παράδειγμα λέγοντας ότι από τις τηλεοράσεις που χρυσοπληρώθηκαν λόγω του covid-19, στο κεντρικό τους δελτίο, ασχολούνται επί τροχάδην το πολύ ένα 10λεπτο με το μείζων Εθνικό Ζήτημα και το υπόλοιπο Δελτίο είναι αφιερωμένο στον κορωνοιό λέγοντας,  πόσο χρήσιμα είναι τα μέτρα αλλά και η επιβολή της μάσκας – έλεγχος της συνείδησης των παιδιών, τόνισε,  στερώντας τους την παιδικότητα, το παιγνίδι και το γέλιο από την βρεφική ηλικία, ενώ γίνεται παράλληλα, «μασάζ» στην Ελληνική κοινή γνώμη η οποία λίγο πολύ έχει αποδεχθεί την εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου από την Τουρκία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, και ακολούθως, είδη η Τούρκοι βρίσκονται στα «χωράφια» μας στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν κουνιέται φύλλο.

Ειλικρινά δεν περίμενα να ακούσω όλα αυτά και πολλά ακόμη που δεν γράφονται κατά της κυβέρνησης που αργά, σταθερά, μεθοδικά, μέσω του κορωνοϊού προσπαθεί να περάσει στην Ελληνική κοινωνία ότι είναι περίπου δίκαιο να μοιραστούμε τον πλούτο των χωραφιών μας με τους Τούρκους.

Τι να πει κανείς όταν άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν και την τελευταία ικμάδα της ζωής τους για το κόμμα της ΝΔ, δεν ζήτησαν και δεν πήραν ποτέ οφίτσια, να μιλούν κατά αυτόν τον τρόπο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ