Πότε θα απαγκιστρωθεί η Ελληνική κυβέρνηση από τα «φουστάνια» της Γερμανίας;

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ,  ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΦΙΛΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Όπως έδειξε η συνάντηση Μακρόν και Μέρκελ στην εξοχική κατοικία των Γάλλων Προέδρων, μάλλον η δεύτερη «σύρθηκε» εκεί.

Φυσιολογικά αυτή η συνάντηση έπρεπε να γίνει στο Βερολίνο όπου  αυτό το εξάμηνο προεδρεύει της Ε.Ε. η Γερμανία και τι ποιο φυσικό ένα θέμα που αφορά δύο κράτη μέλη της Ε.Ε. που βάλλονται από τον σουλτάνο Ερντογάν να συζητηθεί στην έδρα της προεδρίας.

Χάνει την πρωτοκαθεδρία της Ευρώπης το Δ ΡΑΙΧ;

Αν κρίνει κανείς ότι η Μέρκελ «σύρθηκε» στην εξοχική κατοικία του Μακρόν και η κοινή δήλωση ότι δεν επιτρέπεται κανείς να βάλλει κατά μέλους της Ε.Ε. δείχνει μάλλον ότι ο Μακρόν υποχρέωσε την Μέρκελ να κάνει αυτήν την δήλωση ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι η στήριξη της στην Τουρκία φθάνει σε εξοργιστικό σημείο για κράτος μέλος της Ε.Ε.

Όπως αντιλαμβάνεται πλέον και ο ποιο αδαής, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο Μακρόν αρχίζει και αποκτά ρόλο στην Ε.Ε. παραγκωνίζοντας αργά αλλά σταθερά την Γερμανία του Ερντογάν.

Η Σύμπραξη απέναντι στον Ερντογάν, Γαλλίας, Ελλάδος,  Κύπρου, Αιγύπτου, ΗΑΕ και πιθανών του Ισραήλ, είναι ένας παράγοντας που η Γερμανοτουρκία θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη.

Αυτή η συγκυρία είναι καλή να προωθηθούν οι Ελληνικές θέσεις και νομίζουμε πως είναι καιρός η Ελλάδα να απαγκιστρωθεί από τα «φουστάνια» της Γερμανίας.

Όσο για εκείνες τις φρεγάτες που λέγαμε να αγοραστούν από την Γαλλία, εκτιμούμε ότι είναι καιρός να αγοραστούν. Οι διεθνής φιλίες δεν στήνονται σε γερά θεμέλια αν δεν δώσεις και δεν πάρεις κάτι.

Το Εθνικό συμφέρων αυτή την στιγμή απαιτεί να συμμαχήσουμε με τους εχθρούς της Τουρκίας αφού ο σοφός λαός, έχει πάντα δίκιο.

Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι δύο φορές φίλος.

Αρκεί, ο Μητσοτάκης να απαγκιστρωθεί από τα «φουστάνια» της Γερμανίας.