Με ένα Κρούσμα η Περιφέρεια αλλά …  τα μαγαζιά. Μας μπερδεύουν με την Μύκονο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Είναι αυτό που λέμε εδώ και καιρό και σίγουρα ο Κατσιμίγας ένα δίκιο το έχει όταν αντιπολιτεύεται λέγοντας ότι εμείς εδώ επάνω στην εσχατιά της Ελλάδας ούτε Μύκονος είμαστε ούτε Ρόδος.

Άρα αν οι τοπικές ηγεσίες ζητήσουν την προστασία της πολιτείας στα σύνορα και από εκεί και πέρα να αφήσει – η Αθήνα –  την ΑΜΘ να στηριχθεί από μόνη της μήπως θα ήταν καλλίτερα; Εδώ η Ξάνθη έγινε αρνητικό πρωτοσέλιδο στον ξένο τύπο και ούτε μία αντίδραση δεν είδαμε της Αθήνας για τον διασυρμό της Ξάνθης.

Εδώ θα μου πεις η ίδια η Αθήνα διέσυρε την Ξάνθη, κομμάτι της Περιφέρειας και ούτε ο περιφερειάρχης ούτε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης αντέδρασε αν δεν βοήθησαν κιόλας να διασύρουν την Ξάνθη παραπέρα που εκτιμώ για να συνέλθει θα πρέπει να περάσουν χρόνια, εκτός πιά αν οι τοπικοί άρχοντες στην μετά κορωνοιό εποχή τρέξουν με χίλια και αλλάξουν την εικόνα της Περιφέρειας και της Ξάνθης βεβαίως βεβαιως.

Άλλωστε το κάνει τόσες δεκαετίες τώρα. Η ΑΜΘ χωρίς ουσιαστική παρέμβαση από τις τοπικές ηγεσίες, αυτοσυντηρείται από τους ντόπιους και  άντε τα καλοκαίρια (προ κορωνοιού) ερχόταν κανένας γείτονας από Βουλγαρία μεριά ή από Τουρκία λίγο πριν το lockdown και από Ρουμανία τωρα τελευταία και μια χαρά τα περνούσε η τοπική αγορά.

Τώρα με τις αποφάσεις της Αθήνας το πράμα μπερδεύεται. Προφανώς η κυβέρνηση νόμισε ότι εδώ είναι Μύκονος αλλά και η Τοπική ηγεσία δεν είπε όχι.

Γιατί βρε παιδιά; Για ποιο λόγο κρατάτε το τιμόνι της Περιφέρειας και των δήμων; Για να μοιράζεται μόνο πρόστιμα κατόπιν εντολών της Αθήνας; Μήπως αντί να μοιράζεται πρόστιμα στα μαγαζιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να διαθέτατε μερικούς αστυνομικούς παραπάνω να συστήνουν στους μαγαζάτορες και στους πελάτες να προσέχουν λίγο παραπάνω;

Με τα πρόστιμα δουλειά γίνεται;

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας λαός που σέβεται της αποφάσεις της πολιτείας, όμως η πολιτεία με τις αποφάσεις της τον σέβεται; Δεν είναι Μύκονος η ΑΜΘ