Σε δήλωση του στο IN KOMOTHNH ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Αμοιρίδης παίρνει θέση για το πλήγμα που δέχτηκαν οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης.

Για να ειμαστε δικαιοι με ολους. Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί αποτέλεσαν πηγές νέων κρουσμάτων COVID 19 εξαιτίας λίγων εγκληματικά αδιάφορων στον κλάδο της νυχτερινής – νεανικής διασκέδασης, εκμεταλλευόμενοι κενά ατομικής ενημέρωσης αλλά και της πρακτικής αδυναμίας επιβολής άμεσων ελέγχων.

Αντιθέτως τα ξενοδοχειακά καταλύματα αλλά και η εστίαση συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτό άλλωστε αποτελεί και την χαρακτηριστική διαφορά μεταξύ των επενδύσεων και των επιχειρηματιών.

Τα ξενοδοχεία φτιάχνονται για να μείνουν δεκαετίες, να δημιουργήσουν οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση, προσφέροντας σταθερές θέσεις εργασίας και τους ενδιαφέρει η προοδευτική εξέλιξη του τόπου που θεμελιώνονται.

Τα κέντρα διασκέδασης εφήμερα και παροδικά, συνήθως αλλάζουν θέση τόπο φιλοσοφία μέσα σε λίγα χρόνια ή και εξαφανίζονται αφού έχουν αποφέρει τα κέρδη που έπρεπε σε λίγο χρονικό διάστημα.

Εκφράζω λοιπόν την εκτίμηση μου για τις προσπάθειες, τον αγώνα, την υπομονή και την επιμονή των ξενοδόχων ανά την Ελλάδα, ιδιαίτερα την εφετινή δύσκολη χρονιά. Πρέπει αυτό να εκτιμηθεί και να φροντίσουμε για την ενίσχυση αυτών των ανθρώπων που στα δύσκολα έβαλαν πλάτη με αξιοπρέπεια.

Ειδικότερα στη δική μας Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, οι συμπεριφορές των επαγγελματιών ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους άψογες και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες αλλά και την έλλειψη οποιασδήποτε ουσιαστικής υποστήριξης από την περιφερειακή διοίκηση συμπεριφέρθηκαν με αίσθημα ευθύνης, υψηλές υπηρεσίες και επαγγελματισμό.

Ως άτομα αξίζει να τους στηρίξουμε με την επιλογή μας το επόμενο διάστημα χωρίς να φοβόμαστε και αυτό να το διαφημίζουμε σε φίλους μας.

Το κράτος αξίζει να τους επιβραβεύσει διότι επλήγησαν πολύ περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα από ότι σε άλλες περιφέρειες.