Αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτήν την κρίσιμη περίοδο όπου οι σχέσης της Ελλάδος με την Τουρκία κινούνται σε τεντωμένο σκοινί και όλοι γνωρίζουμε ότι η Άγκυρα με όπλο ακραία μουσουλμανικά στοιχεία θα προσπαθήσει να αναστατώσει την Θράκη ανεβάζοντας το μίσος και προετοιμάζοντας τους ακραίους για ακραίες συμπεριφορές.

Προφανώς σε αυτήν την λογική στήνονται τζαμιά σε χωριά της Ροδόπης χωρίς να έχουν ούτε έναν κάτοικο μουσουλμάνο.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Ελληνική Λύση θέτει ερωτήματα στους συναρμόδιους υπουργούς.

«Πολεοδομικές αυθαιρεσίες σε νέα τεμένη στη Ροδόπη»

Κυρίες, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών της Κομοτηνής και σύμφωνα με ηλεκτρονικά δημοσιεύματα τοπικού τύπου της 10/13ης Ιουνίου 2020, κάτοικοι της Κομοτηνής κατέφυγαν στην Πολεοδομία Ροδόπης για παράτυπη ανέγερση τζαμιών και μάλιστα, σε χωριά, όπου δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι! Συγκεκριμένα, στα χωριά Νυμφαία και Κερασιά, όπου στο μεν πρώτο, κατοικούν 30 μουσουλμάνοι κάτοικοι, στο δε δεύτερο, ένας μόνιμος κι αυτός χριστιανός, ανεγέρθηκαν τεμένη «τουρκικού τύπου», που σαν γεγονός, ενέχει μια ιδιαίτερη σημειολογία. Ως γνωστόν, η ανέγερση ενός τεμένους προϋποθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κάτι που φαίνεται ότι, δεν έχει συμβεί. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από την πρωτοβουλία κατοίκων να προσφύγουν στην Πολεοδομία της Ροδόπης και να καταγγείλουν την παράτυπη ανέγερση των τεμενών, βάσει πάντοτε των καταγγελιών και τοπικών δημοσιευμάτων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Εδόθη πράγματι η έγκριση του Υπουργείου σας για την ανέγερση των τεμενών στα προαναφερόμενα χωριά της Ροδόπης;
  2. Διεξήγαγαν έρευνες οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες Ροδόπης, προκειμένου να διαπιστώσουν το νομότυπο της ανέγερσης των ανωτέρω τεμενών και αν ναι, ποια συμπεράσματα εξήγαγαν; Αν όχι, προτίθεσθε να δώσετε εντολή για σχετικές έρευνες.
  3. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Παιδείς και θρησκευμάτων στην πρώτη περίπτωση ανακλήθηκε η άδεια που δώθηκε ενώ στον Δήμο Ιάσμου εξετάζεται.
  4. Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του αρμόδιου υπουργείου.
  5. Από την απάντηση της πολεοδομίας της Ροδόπης φαίνεται ξεκάθαρα ότι στην Κερασιά του Δήμου Ιάσμου, είναι δάκτυλος του Οντερ Μουμίν
  6. 695 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3 Πολεοδομικές αυθαιρεσίες σε νέα τεμένη στη Ροδόπη