Κυριάκο μην αποσύρεις τα όπλα από τον διάλογο. – Η Τουρκία μόνο αυτό καταλαβαίνει

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Και έτσι το θρίλερ συνεχίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία σαφώς και δεν θέλει ή δεν μπορεί να μπει στην διαδικασία σε αυτή την φάση για να κάνει έρευνες με το Ορούτς Ρέις. Η αποστολή του ερευνητικού παραμένει στην «ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα υπερκείμενα ύδατα» για να χρησιμοποιήσουμε το νεολογισμό του Νίκου Δένδια για την περιγραφική αναφορά στην ΑΟΖ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με την πίεση των όπλων και της έντασης ο Ερντογάν θέλει να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όλα τα θέματα που τον ενδιαφέρουν και σαφώς δεν έχει το νου του στην Χάγη γιατί πρέπει να υπογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν το Αιγαίο συνυποσχετικό με την Ελλάδα κάτι που δηλώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αυτό δεν γίνεται.

Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας των νησιών, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι δεν εξυπηρετεί την Τουρκία και άρα θα συνεχίσει αυτήν την πίεση με τα όπλα και φυσικά την φθορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γνωρίζοντας βεβαίως ότι εδώ και 10 χρόνια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι όρθιες χάρις στο ηθικό του προσωπικού πού τις αποτελεί.

Παρόλα αυτά, γνωρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να του επιφέρουν καίριο πλήγμα κάτι που επίσης ο Ενρτογάν δεν θέλει. Άρα θα συνεχίσει με την χρήση των όπλων του να πετύχει τους πολιτικούς του σκοπούς.

Η Αθήνα  όσο και αν κινείται διπλωματικά, όσο και αν προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους λέγοντας ότι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων θα καλύψουν της ανάγκες τις Ευρώπης, την ύστατη ώρα, ουδείς γνωρίζει ποιοι θα σταθούν στο πλευρό της.

Εκτιμάτε κανένας και η Ελλάδα θα προστατεύσει την γη των προγόνων μόνη.

Όσο για την Αμερική μπορεί η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών,  να μας δίνει δίκιο και να θεωρεί ότι η Τουρκία έχει άδικο όμως είμαστε βέβαιοι ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες στις συνομιλίες πιέζουν την Ελληνική Κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Το ίδιο βέβαια η διεθνής κοινότητα.

Είναι βέβαιο ότι αν αυτό γίνει, η Ελλάδα θα ακρωτηριαστεί χωρίς να μπει σε πόλεμο.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η Τουρκία κερδίζει και αυτός είναι ο σκοπός της.

Φθείρει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πιέζοντας γιατί θέλει με την πίεση αυτή να ανοίξει όλα τα θέματα που θεωρεί ότι έχει με την Ελλάδα μόνο με αυτόν τον τρόπο.

Άρα η παρουσία του Ορούτς Ρέις έχει καθαρά πολιτικό σκοπό και όχι για να κάνει έρευνες για πετρέλαιο.

Και όσο η δηλώνει Ελλάδα ότι πρώτη δεν κάνει χρήση των όπλων, ο Ερντογάν θα συνεχίσει αυτήν την ιστορία για πάντα.

Η πίεση θα κρατήσει στο μέλλων.

Αν η Ελλάδα αποσύρει από τον σχεδιασμό της τις Ένοπλες δυνάμεις, θα είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο που χάνει εδάφη χωρίς να πέσει ντουφεκιά.

Γνωρίζουμε όλοι πόσο επίπονο είναι για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και πόσο δαπανηρό για τους φορολογουμένους είναι η συντήρηση του ακριβού η αλήθεια πολεμικού υλικού, όμως είναι πολύ σημαντική η παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στον τόπο για την διατήρηση της ισορροπίας στα σχέδια του Ερντογάν και όσο κουραστικό και αν είναι, δεν πρέπει να βάλλουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τα όπλα «παρά πόδας».

Ας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις Μπροστά στην μούρη των κανονιών του πειρατή Ερντογάν γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνει.

Συνιστούμε στον Υπουργό Αμύνης, όσο κρατάει αυτό το παραμύθι με τον Ερντογάν και την προσπάθεια επίτευξης των στόχων του που δεν είναι άλλος από την άνευ όρων συμφωνία με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος και παραχώρησης εδαφών της πατρίδας μας, να οργανώνει σχέδιο ανάπαυσης του προσωπικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως το προσωπικό να αντικαθίσταται για ξεκούραση μαζί με το υλικό.

ΟΧΙ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΥΛΙΚΟ (ΠΛΟΙΟ Ή ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ).

Παράλληλα ο Υπουργός Άμυνας έπρεπε από χθες να προσθέσει νέο Στρατιωτικό προσωπικό στις Μονάδες του Στρατού όσο κοστοβόρο και αν είναι αυτό.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι στο πλευρό της κυβέρνησης. Θα κρατήσουν τον Στρατό όρθιο με όποιο κόστος.