Έρημη πόλη η Ξάνθη

Από τις 23.30 το βράδυ της Τρίτης  τα καταστήματα Του καφέ και της  εστίασης άρχισαν να «αδειάζουν» από τους λιγοστούς, έτσι και αλλιώς  πελάτες, παρόλο που το απόγευμα λόγω της ανοιχτής αγοράς 100δες Ξανθιώτες βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους και πλατεία.

Υπό τον φόβο των προστίμων τα καταστήματα της εστίασης και των καφέ, έκλεισαν και όπως ήταν φυσικό η νεολαία βρέθηκε σε μικρές ομάδες, στο λημνίο, στην κεντρική πλατεία και σε διάφορους χώρους τουλάχιστον μέχρι τος 12.30 που βρεθήκαμε στους δρόμους της πόλης και καταγράψαμε το γεγονός.

Απογοητευμένοι οι καταστηματάρχες ελπίζουν σύντομα να τελειώσει και αυτός ο εφιάλτης για να μπορέσουν να θρέψουν με την δουλειά τους τις οικογένειες τους και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους προμηθευτές, το κράτος και το προσωπικό τους.

Οι επαγγελματίες της Ξάνθης,  οι οποίοι βλέπουν την πολιτεία να συμπεριφέρεται άσχημα και χωρίς καμία λογική στον νομό, τον οποίο εκτός του ότι τον διέσυρε πανελλαδικά με ευθύνη και των τοπικών παραγόντων, η απόφαση της αυτή φέρνει για μία ακόμη φορά τον οικονομικό μαρασμό.

Το ερώτημα πλέον είναι πότε και αν η κυβέρνηση θα μπεί στην διαδικασία να στηρίξει τους επαγγελματίες που για μία ακόμη φορά πλήττονται βάναυσα από τις αποφάσεις της πολιτείας.

Επίσης βλέπουμε την κραυγαλέα απουσία του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου, του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και των τοπικών δημάρχων.