Κακή συμφωνία με την Αίγυπτο αλλά … συμφωνία – «Σάλταρε» η Τουρκία

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Να παραδεχτούμε ότι μία συμφωνία, τουλάχιστον από όσα μέχρι στιγμής διαβάζουμε, με την Αίγυπτο αυτή την στιγμή, ίσως να μην καλύπτει όλο το φάσμα ασφαλείας στην Ανατολική μεσόγειο και να υπάρχουν οι σχετικές σκιές, αλλά είναι το μόνο όπλο που είχε στην διάθεση της, πιστεύουμε,  η Ελλάδα, με δεδομένη συμπεριφορά των «συμμάχων» μας,  για να «ακυρώσει» την πειρατική συμφωνία Τουρκίας Λιβύης.

Αν μη τι άλλο με την τρέλα που βαράει στο κεφάλι τον Ερντογάν, αν από λάθος βρεθεί στα νερά της Αιγύπτου, σίγουρα θα προκαλέσει εκτός από την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Αν μη τι άλλο ο Ερντογάν, θα έχει το νου του μήπως πατήσει κατά λάθος τον «κάλο» της Αιγύπτου και βρεθεί ανάμεσα σε δύο.

Με δεδομένο ότι η Λιβύη «κείται μακράν» της Τουρκίας, αλλά Κύπρου το 74, το ανοιχτό μέτωπο στην Συρία, το επίσης ανοιχτό μέτωπο στην Αρμενία, κάτι ακούγεσαι για καλή συμφωνία Κούρδων και Αμερικάνων και τέλος η κατρακύλα που παίρνει η οικονομία της Τουρκίας, είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να κρατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εμπόλεμη κατάσταση και ίσως όλα αυτά να συνετίσουν τον αλλοπαρμένο Ερντογάν και ηρεμήσει.

Διαφορετικά πηγαίνει γυρεύοντας και καμία Γερμανία δεν θα μπορέσει να στηρίξει ούτε τα πολεμικά σχέδια της Τουρκίας, αλλά ούτε και την λίρα, ότι και αν εκχωρήσει από τα περιουσιακά στοιχεία των Τούρκων πολιτών στην Γερμανία για να την προστατεύσει.

Άρα η όποια συμφωνία με την Αίγυπτο ίσως ήταν μονόδρομος για την Ελληνική Δημοκρατία.

Η διαφορά με το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Τσίπρα, είναι ότι εκείνη η προδοτική συμφωνία,  απέχει παρασάγγας από τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο του Μητσοτάκη.