Μαλαδένης Χαράλαμπος. Ο Ξανθιώτης που έχει το επιχειρείν μέσα του από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Πηγή έμπνευσης στο τελευταίο και τελικό επιχειρηματικό του βήμα η σύζυγός του ΚΑΛΟΠΗΤΑ, εξ’ ου και το όνομα των προϊόντων του που κάνουν θραύση στην Ξάνθη και την Βόρεια Ελλάδα.

Το κύριο κομμάτι της ενασχόλησης της επιχείρησης του είναι η εμπορία αλεύρων και την τελευταία τετραετία η κάθετη παραγωγή αλεύρων.

Ελεγχόμενος χώρος παραγωγής σε κτήματα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Ελεγχόμενη ποιότητα και τύπος παραγωγής σιτηρών με την επίβλεψη γεωπόνων συνεργατών της εταιρείας ΚΑΛΟΠΗΤΑ Μ.Ι.Κ.Ε.

Ελεγχόμενη παραγωγή αλεύρων σε αποκλειστικά συνεργαζόμενο μύλο στην Σόφια της Βουλγαρίας από επιστημονικό προσωπικό με σχέση εργασίας επιστημόνων με την ΚΑΛΟΠΗΤΑ Μ.Ι.Κ.Ε. με έδρα την Ξάνθη και την Σόφια της Βουλγαρίας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το αλεύρι όλων των τύπων που παράγεται και συσκευάζεται σε 1 κιλό, 2,5 κιλά, 5 κιλά ή 25 κιλά για επαγγελματική χρήση, με την προσωπική επίβλεψη του Μαλαδένη Χαράλαμπου, γιατί η Ξάνθη να μην έχει τα πρωτεία σε ένα τόσο σημαντικό αγαθό που έχει άμεση σχέση με το ψωμί που καταναλώνει η κάθε οικογένεια, οι επιχειρήσεις εστίασης, τα ζαχαροπλαστεία οι φούρνοι και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που το έχουν ως   πρώτη ύλη.

Ο ίδιος ο Χ. Μαλαδένης αναφέρει ότι ασχολείται με τα άλευρα από το 2012. Τότε, λέει χαρακτηριστικά: «Αγοράζαμε άλευρα και απλά τα εμπορευόμασταν. Κάναμε καλές συνεργασίες και με μεγάλα ονόματα του κλάδου,  ώσπου πριν από 4 χρόνια αποφασίσαμε να αναδιατάξουμε τα επιχειρηματικά μας πλάνα στην προσπάθεια μας να βγάλουμε στην αγορά ποιοτικό και σε λογικές τιμές αλεύρι, κυρίως όμως σε τιμές ανταγωνιστικές. Το «δουλεύαμε» χρόνια αυτό το πλάνο στο μυαλό μας, ώσπου το όνομα της συζύγου μου ΚΑΛΟΠΗΤΑ, ήταν η πηγή της έμπνευσης μου και με την δική της συμμετοχή στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, και την ευχαριστώ για αυτό δημόσια, ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, την κάθετη δημιουργία του τελικού μας προϊόντος που είναι το αλεύρι σε όλους τους τύπους, όλες τις χρήσεις και στην σωστή τιμή και πλέον τα προϊόντα μας «ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα».

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΚΑΛΟΠΗΤΑ»;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ: Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βράδυ σε κάποιο τραπέζι με κρασάκι βρεθήκαμε με φίλους επιχειρηματίες. Είπα στην σύζυγό μου ότι το νέο επιχειρηματικό μου σχήμα θα έχει το όνομά της ΚΑΛΟΠΗΤΑ. Αυτό είναι το επίθετό της. Φυσικά εκείνη την ώρα του κρασιού δεν έγινε πιστευτό. Την επομένη βρέθηκα στην Βουλγαρία με φίλους επιχειρηματίες. Ξεδίπλωσα το σχέδιο μου, έκανα τις απαραίτητες αποκλειστικές συναντήσεις και συνεργασίες και οι δύο εταιρείες σε Ξάνθη και Βουλγαρία φέρουν πλέον το όνομα ΚΑΛΟΠΗΤΑ, όπως και το τελικό μας προϊόν σε όλους τους τύπους και τις συσκευασίες.

ΠΟΥ ΒΡΣΚΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ: Στην Ντούμνιτσα, πόλη, 50 χιλιόμετρα έξω από την Σόφια. Είναι ένας μύλος και αποθηκευτικοί χώροι παραγωγής, τυποποίησης, ελέγχου και συσκευασίας. Όμως το ουσιαστικό κομμάτι είναι ο μύλος που δουλεύει αποκλειστικά για εμάς και με δικό μας χημικό ελέγχονται τα προιόντα μας σε όλα τα στάδια παραγωγής. Η πρώτη ύλη , τα σιτηρά , εισάγονται από Ελλάδα, Ουκρανία και γενικότερα από όπου βρούμε καλή πρώτη ύλη.  Αναλύονται τα πάντα και όλα μας τα προϊόντα είναι με ISO  και HACCP. Έχουμε δική μας συσκευασία και στην Ελλάδα διακινούμε μόνο εμείς το αλεύρι ΚΑΛΟΠΗΤΑ.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΟΠΗΤΑ;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ: Ο κόσμος μπορεί να βρει τα προϊόντα μας σε διάφορα Μάρκετ όπως η αλυσίδα KOSMO PLUS που έχουμε συνάψει ειδική συνεργασία, στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ, σε εργαστήρια, ζαχαροπλαστεία, σε μικρότερα μάρκετ και σε 120 φούρνους από την Ορεστιάδα μέχρι την Θεσσαλονίκη. Είναι μία επιχείρηση που συνεχώς εξελίσσεται. Στην Ξάνθη που είναι η έδρα της εταιρείας μας απασχολούνται έξι άτομα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ: Από την Αλεξανδρούπολη έως και την Καβάλα την διανομή την κάνουμε εμείς από την έδρα της Εταιρίας που είναι στην Ξάνθη. Έχουμε τρία φορτηγάκια και κάνουμε τις διανομές εμείς με το υπάρχον προσωπικό. Από εκεί και πέρα έχουμε αντιπροσώπους ανά περιφέρεια και νομό ανάλογα με τις ανάγκες διανομής. Είμαστε σε μία διαδικασία συνεχόμενης ανάπτυξης που όπως αντιλαμβάνεσθε,  ανάλογα με τα  αποτελέσματα και την ζήτηση εξελίσσεται και ο προγραμματισμός αλλά και η αντιπροσώπευση της εταιρείας. Φτάσαμε το αλεύρι μας να το βρίσκει κανείς στην Κοζάνη, στα Γιαννιτσά, στα Γιάννενα και άλλες περιοχές πέρα και έξω από την Ξάνθη μας. Έχουμε εταιρεία όπως είπαμε στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία. Τα άλευρα χονδρικής φεύγουν απευθείας από την Βουλγαρία και δεν χρειάζεται να μεσολαβώ εγώ. Τις περιοχές που προανέφερα όπως φούρνους και εμπόρους την διανομή την κάνουμε από την Ξάνθη.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ: Με βάση τα δεδομένα μας και όντας στον ένατο χρόνο ενασχόλησης μας με τα άλευρα και στον τέταρτο αποκλειστικής διαχείρισης και πώλησης του δικού μας προϊόντος  στόχος μας είναι το αλεύρι ΚΑΛΟΠΗΤΑ να φτάσει σε όλη η Ελλάδα και να δοκιμαστεί από όλα τα νοικοκυριά και όχι μόνο. Δεν υπάρχει ρίσκο και όλες μας οι συναλλαγές είναι μετρητοίς. Διαχειριζόμαστε μία υγιέστατη επιχείρηση και με προσεκτικά βήματα ελπίζουμε να επεκταθούμε και άλλο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ: Βασικά θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα να ασχολείται με το εμπόριο. Ξεκίνησα από το 97 σαν πωλητής σε εταιρείες  της Δράμας και της Ξάνθης και μετά άνοιξα μία εταιρεία με ποτά η οποία δεν πήγε καλά και ευτυχώς, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό που θέλω στην ζωή μου. Δεν θα άλλαζα το επάγγελμά μου με τίποτε. Είναι ένα προιόν που το αγαπώ και το πιστεύω. Είναι το δημιούργημά μου ,

το “ παιδί μου”.

Έχουμε ένα ποιοτικό προϊόν και η αγορά το αποδέχθηκε. Οι σπόροι είναι δικοί μας, οι εκτάσεις είναι δικές μας, η καλλιέργεια των σιτηρών δική μας, ο έλεγχος και το όνομα  δικό μας, εμείς έχουμε την ευθύνη σε ότι και αν ζητηθεί, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις και λάβετε υπόψη σας ότι τα προϊόντα μας είναι πολύ πιο  ελεγμένα διότι  πρέπει να ξέρετε πώς όταν πρόκειται για εξαγωγή, όλα διπλο-ελέγχονται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, εμείς δηλώνουμε ότι ένας μύλος δουλεύει αποκλειστικά για εμάς και εμείς έχουμε τον έλεγχο από την παραγωγή έως και το τελικό προϊόν.

Να τονισθεί ότι το όνομα της ελληνικής και της Βουλγάρικης εταιρείας είναι ΚΑΛΟΠΗΤΑ και είναι προς τιμήν της συζύγου μου.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΟΠΗΤΑ

Τύποι αλεύρων

  • 70% μαλακό και δυνατό που είναι κλασικό για ψωμιά.
  • Κίτρινο, το χωριάτικο, το κίτρινο το αλεύρι.
  • Το πολυτελείας τύπου Αμερικής για τσουρέκια, κρουασάν, πίτσες κ.λ.π.
  • Το κλασικό ολικής 90%

 

 

ΚΑΛΟΠΗΤΑ…..  ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΣΤΑ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ……………..