Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (4-8-2020) στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο διακινητές, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

 

Τελικά, σε χωμάτινη οδό στο ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο διακινητές (οδηγός και συνοδηγός) τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, ο ένας από τους οποίους (οδηγός) αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω οχημάτων στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.