Ναι μεν αλλά… από το υπουργείο προστασίας για την ενίσχυση με αστυνομικούς την Ξάνθη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για την Ξάνθη, η απάντηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη,  σε σχετική ερώτηση  από την Ελληνική Λύση για ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, βρήκε “πολιτικό ντουβάρι”. (Αλήθεια ο κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης τι ακριβώς κάνει για την Ξάνθη, που και σε ποιο ακριβώς πρόβλημα του νομού παρεμβαίνει; Σίγουρα είναι ένα σοβαρό θέμα που αξίζει κάποιος να ασχοληθεί αλλά στην παρούσα φάση προέχει η ενίσχυση σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και όχι η απουσία ή παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή στα προβλήματα του νομού).

Πάντως η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Οικονόμου περί άλλων τυρβάζει.

Δηλαδή για να ρωτήσουμε και μεις με την σειρά μας τον κ. αρμόδιο υφυπουργό ο οποίος είναι μάλλον  εκεί για να λύνει προβλήματα επάνδρωσης της αστυνομίας. Αυτός ο εν λόγο κύριος τι ακριβώς κάνει; Περιμένει λεφτά από τον υπουργό της οικονομίας για να προσλάβει αστυνομικούς;

Ναι αλλά αστυνομικοί δεν προσλαμβάνονται, οι πολίτες κινδυνεύουν, άρα αυτός εν λόγω κύριος που φέρει τον τίτλο του υφυπουργού δεν κάνει την δουλειά του και αμείβεται.

Τότε για ποιο λόγο ο εν λόγο κύριος αποσπά από τον Έλληνα φορολογούμενο 7000 επίσημα και άλλα 7000 ευρώ ανεπίσημα;

Με δεκατέσσερα χιλιάρικα κύριοι της κυβέρνησης θα είχαμε κάθε μήνα 14 νέους αστυνομικούς επιπλέον – ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ – Γιατί λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ δεν διώχνεις τους υφυπουργούς που δεν έχουν αντικείμενο;

Να φύγει ο κ. Υφυπουργός, και με τα χρήματα που θα εξοικονομεί το κράτος ας αναλάβει κάποιος υπάλληλος να προσλαμβάνει αστυνομικούς ή η κάθε Αστυνομική Διεύθυνση και να αναλαμβάνει να εκπαιδεύει ντόπιων και να βγάζει αστυνομικούς στο δρόμο και όχι να περιμένει πότε η κυβέρνηση χρειάζεται ψήφους για να γίνονται προσλήψεις.

Έλεος πια με αυτήν την κομματικοποίηση και το πολιτικό όφελος των πολιτικών σε βάρος των πολιτών.

ΘΕΜΑ:         «Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, οι απαιτήσεις του Νομού είναι ήδη αυξημένες και το αστυνομικό δυναμικό υπολείπεται πολύ περισσότερο από το προβλεπόμενο. Τώρα, δε, στην περίοδο της πανδημίας, με τα τελευταία ανησυχητικά δείγματα εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, οι Αστυνομικοί μόλις και μετά βίας ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, ενώ ανακαλούνται όλες οι προγραμματισμένες τους άδειες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης με επαρκέστερη στελέχωση, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες και πλέον μόνιμες απαιτήσεις της ευρύτερης περιοχής για αστυνόμευση;Ο ερωτών ΒουλευτήςΚυριάκος Βελόπουλος

ΘΕΜΑ : Απάντηση    στην    από    01-07-2020    με   αριθμό   7880   ερώτηση   του   Βουλευτή

κ. Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι

η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών Υπηρεσιών αποτελεί διαρκή  επιδίωξη  του  Υπουργείου  Προστασίας  του  Πολίτη  και  του  Αρχηγείου  Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για την πλέον επαρκή στελέχωση των περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας όλες  τις  παρεχόμενες  δυνατότητες  που  προκύπτουν  από  την  ορθολογική  κατανομή  της συνολικής δύναμης του Σώματος, σε συνάρτηση με τις ειδικές προβλέψεις του κανονισμού που διέπει τις μεταθέσεις και τις εν γένει μετακινήσεις του ένστολου προσωπικού.

Στην  κατεύθυνση  αυτή  και  σε  ό,τι  αφορά  στη  Διεύθυνση  Αστυνομίας  Ξάνθης, επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα άρθρα 19 του π.δ/τος 100/2003 και 15 του
π.δ/τος 211/2005, παρέχεται η δυνατότητα στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και στο Διευθυντή της ανωτέρω Διεύθυνσης, να
αποσπούν το προσωπικό τους μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α΄, ανάλογα με τις εκάστοτε
υπηρεσιακές ανάγκες.