Διακοσμητικά σπιτιού: Πώς να τα επιλέξεις

 

Τα διακοσμητικά σπιτιού, είναι αυτό το «κάτι» παραπάνω που προσφέρουν κυριολεκτικά ένα ολοκληρωμένο style. Μάθε πώς να τα ταιριάξεις σωστά με τα έπιπλα σου.

Κάθε σπίτι πέρα από τα λειτουργικά μέρη, έχει και τα αισθητικά.

Τα δεύτερα αν και φαινομενικά δεν έχουν κάποια άμεση χρηστική αξία, στην πραγματικότητα δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που βοηθά στην καλή ψυχολογία και το αίσθημα οικειότητας για τα άτομα που ζουν σε αυτό τον χώρο.

Ναι τα διακοσμητικά σπιτιού διαμορφώνουν την αισθητική του προσωπικού χώρου σου γι’αυτό αξίζουν να επενδύσεις χρόνο για να τα επιλέξεις.

Εάν αναρωτιέσαι πως θα επιλέξεις τα σωστά έφτασε η στιγμή να μάθεις!

Μην φοβάσαι το μέγεθος

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πως τα διακοσμητικά σπιτιού μπορεί να είναι πολύ μικρά και να μην φαίνονται ή πολύ μεγάλα και να καταλαμβάνουν τον χώρο. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό είναι κάτι καλό. Υπάρχουν διακοσμητικά τα οποία συμπληρώνουν τα έπιπλα σπιτιού, όπως αγαλματίδια και μικρά φωτιστικά, ενώ παράλληλα υπάρχουν πίνακες και κρεμαστά τα οποία κάνουν αισθητή την παρουσία τους και κεντρίζουν το βλέμμα.

Χρωματική ακολουθία ή αντίθεση

Ένα μαύρο διακοσμητικό πάνω σε ένα μαύρο τραπέζι δεν θα δείξει. Αντιθέτως ένα λευκό ή κόκκινο θα προσφέρει μία άλλη αίσθηση. Η χρωματική αντίθεση είναι σημαντική για τα επιτραπέζια διακοσμητικά σπιτιού, όμως η χρωματική ακολουθία μπορεί να γίνει με βάση τους τοίχους. Έτσι δένει αρμονικά στον χώρο.

Φωτισμός

 

Ο φωτισμός είναι μία άλλη ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Πέρα από τα διακοσμητικά, μπορείς να βρεις και φωτιστικά τα οποία έχουν μοναδικό design. Τα φωτιστικά ολοκληρώνουν μία αισθητική και συμπληρώνουν τον χώρο ακόμα και όταν δεν είναι αναμμένα. Η σωστή τοποθέτηση τους είναι αυτή που τα κάνει να φαίνονται ως το “κάτι” παραπάνω σε έναν χώρο.

Επένδυσε στο χώρο σου!

Όσον αφορά στη τιμή, ένα διακοσμητικό που αξίζει, πρέπει να το βλέπεις σαν μια έξυπνη επένδυση και όχι σαν έξοδο.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να ταιριάζει αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα και φωτιστικά του σπιτιού και να έχεις καταλήξει στο στυλ που θέλεις να προσδώσεις στον χώρο σου

Ανακάλυψε τώρα πρωτότυπα και μοναδικά έπιπλα και διακοσμητικά είδη σπιτιού για κάθε αισθητική, σε πολύ χαμηλές τιμές στο agiovlasitishome.com.