Δεν ξέρω αν δοκιμάσατε το κοτόπουλο  του ΚΟΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ στην Κωνσταντίνου Μπένη 87, πρώην Ηρώων, όμως όσοι δεν δοκιμάσατε πραγματικά χάσατε. 

Το μότο της επιχείρησης που λέει τρώμε κοτόπουλο “όπως τρώγαμε παλιά στα χωριά μας”. Αυτή η φράση τα λέει όλα.  

Αν λάβουμε υπόψη μας οι κάπως μεγαλούτσικοι στην ηλικία, πριν εγκατασταθούμε στην Ξάνθη και λάβουμε μία αστική συνήθεια, σίγουρα όλοι μας έχουμε εικόνα από το κοτόπουλο που έπιανε η μάνα μας ή η γιαγιά μας, το έσφαζε, το ξεπουπούλιαζε και το ετοίμαζε στο φούρνο με ρύζι ή με πατάτες και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θυμόμαστε όλοι μας την γεύση. 

Το κοτόπουλο ήταν εκείνα τα χρόνια στα χωριά μας η οικονομική λύση για να γεμίσει το τραπέζι. Σήμερα, αυτήν την οικονομική γευστικότατη και ποιοτική λύση, την δίνει το ΚΟΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  

Πέρασαν τα χρόνια, μεγαλώσαμε στην Ξάνθη και είναι λογικό, πολλά από τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας, ίσως, δεν έχουν γευτεί κοτόπουλο όπως παλιά, πόσο μάλλον να έχουν την τύχη να έχουν παππούδες που ακόμη κατοικούν στα χωριά της Ξάνθης και μαγειρεύουν το δικό τους κοτόπουλο. 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. 

Αυτή λοιπόν είναι η φιλοσοφία του ΚΟΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ. Να φάει ο πελάτης κοτόπουλο μαγειρεμένο όπως παλιά. 

Χωρίς πολλά μπαχαρικά και χωρίς πολλές τεχνικές … αλα … σεφ. 

Το κοτόπουλο, αφού καθαριστεί καλά, μπαίνει στο φούρνο. 

Ετοιμάζονται οι πατάτες στο φούρνο από τα ορεινά της Ξάνθης και φυσικά το ρύζι από την περιοχή της Χαλάστρας ή των Σερρών.  

Το αποτέλεσμα, με αλάτι λίγο πιπέρι μαύρο ή κόκκινο… μιλάει στην γλώσσα μας. 

Κοτόπουλο στο φούρνο λοιπόν από το ΚΟΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και θα με θυμηθείτε.