ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

“Καρυοθραύστης” του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου…

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Το ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) μέχρι το 2012 από το 1974 που το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν ένα από τα δυο πολιτικά κόμματα Εξουσίας στην Ελλάδα! Τελευταία φορά που κυβέρνησε με αυτοδυναμία την χώρα, ήταν την χρονική περίοδο 2009-2011 με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου!

Τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ έλαβε το εξωφρενικό (για Γιώργο Παπανδρέου, που το μόνο που διέθετε από τον παππού του και τον πατέρα του, ήταν το επώνυμο) ποσοστό του 43,92% του εκλογικού σώματος, καταλαμβάνοντας στη Βουλή 160 έδρες!

Τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με τη δύναμη που του έδωσε ο λαός μας, εξυπηρετώντας τα διεθνή συμφέροντα, οδήγησε την Πατρίδα τον Απρίλιο του 2010 στις δαγκάνες του Μηχανισμού οικονομικής (;;;) στήριξης, που άκουγε στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Επί της ουσίας χρεωκοπώντας την Ελλάδα!

Αλλά ο αθεόφοβος, τον ουσιαστικό θάνατο της Ελλάδος, τον ανήγγειλε από το ακριτικό Καστελόριζο, που αν τον ρωτούσες πριν, ίσως να μην γνώριζε κατά που έπεφτε! Ήταν λοιπόν τυχαία αυτή η επιλογή;

 

 

Πιστεύουμε πώς όχι! Αφού η αναγγελία της υποταγής της Πατρίδος μας στους Μηχανισμούς Στήριξης (;;;), προφανώς έπρεπε να γίνει από το Καστελόριζο! Για να περάσουν στην απέναντι πλευρά κωδικοποιημένα μηνύματα, ώστε να ξεκινήσει η αμφισβήτηση του ελληνικού Καστελόριζου από την Τουρκία και να στοχοποιηθούν γενικότερα τα Δωδεκάνησα;

Άλλωστε, μετά από δέκα χρόνια, το “Σύστημα Παπανδρέου” το ίδιο μήνυμα δεν περνάει στην απέναντι πλευρά;

 

Χρήστος Ροζάκης, η φωνή κυρίου Γιώργου Παπανδρέου…

 

Αφού δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Χρήστου Ροζάκη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε, ότι το Καστελόριζο είναι πλησιέστερα στην Τουρκία από ότι στην Ελλάδα (είπε και πολλά άλλα), ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στη ΝΔ, από τη στιγμή που ο κ. Ροζάκης ήταν σύμβουλος του ΥΠΕΞ μας! Αναγκάζοντας τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από όσα είπε ο σύμβουλος και του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, επικαλούμενος ότι η θητεία του στο ΥΠΕΞ είχε λήξει κι έτσι εξέφρασε προσωπικές απόψεις!

Ωστόσο, ο κ. Ροζάκης προηγούμενα υπήρξε Υφυπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, δημιουργώντας εσωκομματική αντίδραση από αντιπολιτευόμενη ομάδα κατά της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη (π.χ. Γιάννης Καψής) που θεωρούσαν και τον κατηγορούσαν για εθνική μειοδοσία, οδηγώντας τον έτσι γρήγορα σε παραίτηση!

Αλλά ο κ. Ροζάκης, μετέχει και στο ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), που θεωρεί ότι πρέπει η Ελλάδα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να επιλυθούν οι Ελληνοτουρκικές διαφορές!

Αλήθεια, από πότε η Ελλάδα έχει διαφορές με την Τουρκία; Η Τουρκία βεβαίως για όλα τα θέματα εγείρει διαφορές με την Ελλάδα! Άρα ποια από τις δυο χώρες εξυπηρετεί η προσφυγή στη Χάγη;

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός, πως ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης με τον Χρήστο Ροζάκη, πρόσφατα διοργάνωσαν συζήτηση για να μας πείσουν ότι πρέπει η Ελλάδα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Ποιοι φαντάζεστε πώς ήταν καλεσμένοι και ομιλητές και οι οποίοι εκφράζουν ταυτόσημες απόψεις στα εθνικά μας θέματα;

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος!

 

 

Το ξεπούλημα του Καστελόριζου…

 

Φέρτε τώρα στη μνήμη σας δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” της 12ης Δεκεμβρίου 2019, στο οποίο κάνει αναφορά για έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου με το Καστελόριζο το 2003, όπου ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης έδωσε λεπτομέρειες για το πώς ζητήθηκε από τη χώρα του, επί εποχής Γ. Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ του Κώστα Σημίτη, να μη φτάσει η οριοθέτηση στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, ώστε να μην ενοχληθεί η Τουρκία, η οποία αμφισβητεί πια την ίδια την ύπαρξη του νησιού… Μιλώντας δε, για το παρασκήνιο της συμφωνίας σχετικά με την ΑΟΖ Κύπρου – Αιγύπτου, ισχυρίστηκε ότι από το 2003 τεκμηριώνεται η ελληνική υποχωρητικότητα στην περιοχή του Καστελόριζου, του νησιού που αποτελεί αγκάθι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Και περιγράφοντας τη διαδικασία που εξελίχτηκε, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι η κυπριακή πλευρά συμφώνησε έπειτα από διαπραγματεύσεις 3-4 ετών με την Αίγυπτο και πέτυχε την οριοθέτηση στη μέση γραμμή. Αναφερόμενος στο ζήτημα του Καστελόριζου, είπε ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα προσέγγισε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αλλαγή των αρχικών σημείων οριοθέτησης με την Αίγυπτο προκειμένου να μην… ενοχληθεί η Τουρκία. Σύμφωνα με τον κ. Ρολάνδη, σε σύσκεψη που έγινε “η ελληνική πλευρά, για την αποφυγή προβλημάτων, προέτρεψε την κυπριακή πλευρά, να διορθωθούν οι συντεταγμένες και τα σύνορα δυτικά να σταματήσουν πέντε με δέκα ναυτικά μίλια πιο μέσα από εκεί που συμφωνήθηκαν, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε επιπλοκές με γείτονες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία). Ο λόγος που συνέστησε τα 2-3 ναυτικά μίλια είναι γιατί οι θαλάσσιες αυτές αποφάσεις είναι εύκολο να αμφισβητηθούν, γι΄ αυτό είναι καλύτερα να υπάρχει αρκετή απόσταση προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια αμφισβήτησης”! “Εγώ το δέχτηκα”, είπε, ο κ. Ρολάνδης “γιατί δεν ενοχλούσε πολύ την κυπριακή πλευρά, που εξασφάλισε τη μέση γραμμή που επεδίωκε”! Υπενθυμίζεται, ότι Πρωθυπουργός στην Ελλάδα ήταν ο Κώστας Σημίτης, και Υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος και τηλεφώνησε στον κ. Ρολάνδη για το συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο! Τον Γιώργο Παπανδρέου, πάντως, αργότερα “κάρφωσε” και ο τότε Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος αποκάλυψε ότι ως Πρωθυπουργός συζητούσε τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους, έστω κι αν ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια το διέψευσε στη Βουλή!

 

Πρόσκληση Γιώργου Παπανδρέου σε  Μουσταφά Ακιντζί…

 

Ο ίδιος πολιτικός, ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τον Σεπτέμβριο του 2017, με προσωπική πρόσκληση ζήτησε να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ηγέτης του ψευδοκράτους της Κύπρου, Μουσταφά Ακιντζί! Δίνοντας έτσι στον ηγέτη των κατεχομένων βήμα προβολής στο πλαίσιο μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών και στις παράλληλες εκδηλώσεις, που ήταν σε εξέλιξή με την Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού!

Την πρόσκληση και την συμμετοχή του στην εκδήλωση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Ακιντζί με tweet από τον λογαριασμό της παράνομης “Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείας Κύπρου” κάνοντας ειδική αναφορά στην προσωπική πρόσκληση από τον Γ. Παπανδρέου!

 

“Υποχείριο” του Γιώργου Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά;

 

Τον Νοέμβριο του 2011 παραιτήθηκε από Πρωθυπουργός και τον Μάρτιο του 2012 αποχώρησε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 2015 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε πολιτικό κόμμα με την επωνυμία Κίνηση Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), διασπώντας το ΠΑΣΟΚ! Αλλά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν μπήκε στη Βουλή!

Εκεί ακριβώς ήταν το πρώτο λάθος της νέας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, που περιμάζεψε τον αποτυχόντα στις εκλογές του 2015 Γιώργο Παπανδρέου, που από το 2017 συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και από τις εκλογές του Ιουλίου 2019 στην ελληνική Βουλή ως Βουλευτής Αχαΐας!

Αφού ήταν δεδομένο, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα δημιουργούσε παρενέργειες στο ΚΙΝΑΛ, από τη στιγμή που θεωρούσε και θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι υπό την κ. Γεννηματά, ή γιατί εκείνη δεν εκφράζει απόλυτα την εντολοδόχο πολιτική του σκέψη!

Έτσι στην πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και η Κ.Ο. του κόμματος αποφάσισε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, που εξ όσων μαθαίνουμε συμμετείχε αντιπροσωπία του ΚΙΝΑΛ!

Αλλά, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Καστανίδης (Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης), απείχαν της ψηφοφορίας κατηγορώντας την Πρόεδρο πως εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χαράσσει δεξιές πολιτικές και προχωράει χέρι – χέρι με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αυτή η πολιτική στάση των Παπανδρέου – Καστανίδη “ανέβασε στα κάγκελα” τα άλλα μέλη της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, που ζήτησαν τη διαγραφή τους! Σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, συνέβαλε περισσότερο η Βουλευτής (Δυτικού Τομέα της Αθήνας) Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είπε παρουσία των Παπανδρέου – Καστανίδη, πως πρέπει να διαγραφούν αφού δεν είναι δυνατόν πλέον να συνυπάρχουν και να συμπορεύονται μαζί τους!

 

 

Εδώ η κ. Γεννηματά διέπραξε και το δεύτερο λάθος της με τον Γιώργο Παπανδρέου! Αφού αγνόησε την πολιτική θέση των άλλων μελών της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ και αρκέστηκε να δείξει μόνο κίτρινη κάρτα στους Παπανδρέου – Καστανίδη! Δηλώνοντας ότι την επόμενη φορά που θα διαφοροποιηθεί κάποιος από αποφάσεις του κόμματος, τότε θα διαγραφεί αμέσως!

Στο σημείο αυτό θα γέλασε ο κάθε πικραμένος, αφού πολύ σύντομα ήλθε η “απάντηση” του Γιώργου Παπανδρέου από το Παπανδρεϊκό προπύργιο στην Πάτρα! Υποβάλλοντας την παραίτησή τους δυο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, όπως και ο Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών!

Αυτή η αντίδραση πιστεύουν στο ΚΙΝΑΛ ήλθε αμέσως μετά το τελεσίγραφο της κ. Φώφης Γεννηματά περί διαγραφών!

 

Στην επόμενη ανταρσία Γιώργου εξαφανίζεται το ΠΑΣΟΚ…

 

Όμως εμείς είχαμε γράψει, πριν από τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, πως η μη διαγραφή των Παπανδρέου – Καστανίδη θα αγγίξει τα όρια του διασυρμού και της ξεφτίλας!

Γράψαμε, ότι η Φώφη Γεννηματά θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, από τη στιγμή που είχε στο πλευρό της σύσσωμη την Κ.Ο. και να διαγράψει τους αντάρτες και να μην λογαριάσει το βαρύ όνομα του ενός εκ των δυο!

Όμως η κ. Γεννηματά αρκέστηκε σε ημίμετρα, τα οποία οδηγούν το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στην απόλυτη ανυποληψία του εκλογικού Σώματος!

Προβλέπω, πως τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, παρ΄ ότι είχαν παγιωθεί σε ποσοστά ΚΚΕ, τώρα θα πάνε ακόμη πιο κάτω!

Που στην επόμενη ανταρσία του Γιώργου Παπανδρέου, το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για να εισέλθει στη Βουλή, από τη στιγμή που ήδη πολλά στελέχη (ακόμη και παραδοσιακά) έχουν μεταπηδήσει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα!

Κατά συνέπεια, η πρόσφατη ανταρσία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν το κύκνειο άσμα του πάλαι ποτέ κόμματος Εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ!!