Στριμώχνει Τσέπελη ο Λύρατζης   

Με μία πρόταση βόμβα  η παράταξη του Πασχάλη Λύρατζη,  στέλνει στο καναβάτσο τον δήμαρχο της Ξάνθης Μ. Τσέπελη.

Με δεδομένο ότι το DEP δεν καταδίκασε την ακραία απόφαση του Τούρκου δικτάτορα Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι απορίας άξιο τι θα πράξουν οι μειονοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Μ. Τσέπελη και αντιδήμαρχοί του στην διοίκηση.

Θα συμμετάσχουν σε μία συνεδρίαση – πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της αισχίστης πρωτοβουλίας του Ερντογάν προερχόμενη από τον Λύρατζη  τα στελέχη του DEP και των Γκρίζων Λύκων,  που είναι μέλη της παράταξης Τσέπελη;

Θα προχωρήσει ο Μ. Τσέπελης στην υιοθέτηση της πρότασης ψηφίσματος του Π. Λύρατζη ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ο μόνος από το τοπικό πολιτικό προσωπικό εξέφρασε ευθέως τις θέσεις του απέναντι στην απαξιωτική για τον Ελληνισμό πρωτοβουλία του δικτάτορα Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ή ο Μ. Τσέπελης για να μην δυσαρεστήσει τα στελέχη της παράταξης του και μέλη του DEP, μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτου δεν θα αφήσουν την πρόταση του Π. Λυρατζη να περάσει την πόρτα του δημοτικού συμβουλίου;

Εκτιμούμε ότι αυτή η πρόταση του Π. Λύρατζη θα δώσει επιτέλους την εικόνα στους Ξανθιώτες αν ο δήμαρχος τους τελικά «συνδιοικεί» την πόλη με εξωθεσμικούς παράγοντες ή την διοικεί όπως αρμόζει σε έναν ΈΛΛΗΝΑ δήμαρχο,  που διοικεί μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ

                                   

Ξάνθη,  16  ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

 

ΠΡΟΣ

  1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

                                                                                     κ. Μανώλη Τσέπελη                        

  1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                    κ. ΜΠΟΥΤΟ  ΙΩΑΝΝΗ

Παρακαλούμε να τεθεί προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

            ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης  καταδικάζει την απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει τον Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. Είναι απόφαση που βρίσκεται απέναντι στη διεθνή κοινότητα, τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ειρήνη.

Η Αγία Σοφία δεν είναι απλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ο κορυφαίος Ναός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αποτελεί και ένα πολύτιμο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και η απόφαση της μετατροπής της, από μουσείο παγκόσμιας εμβέλειας σε τζαμί, Θα αποτελεί για πάντα πλέον κηλίδα για τον τουρκικό λαό, τον οποίον εμφανίζει να οικειοποιείται αυθαίρετα ένα μνημείο κτήμα όλων των ανθρώπων και σύμβολο καλής θέλησης και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Η Τουρκία ήδη από το 1972 έχει υπογράψει τη Σύμβαση για την προστασία μνημείων και περιοχών παγκόσμιας κληρονομιάς, η οποία έχει ως κυρίαρχο πρόταγμα την προστασία του μνημείου από κάθε φυσική παρέμβαση, καθώς και την αποτροπή και απαγόρευση λειτουργικών αλλαγών, αλλαγών που παραχαράσσουνε την ιστορία και μειώνουν την λαμπρότητα του μνημείου.

 

Καλούμε την Τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν :

  • Να σεβαστεί το μνημείο σύμβολο ολόκληρου του Χριστιανισμού και να ανακαλέσει την απόφασή του.
  • Να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στην ιστορία και στο παγκόσμιας σημασίας λαμπρό αυτό μνημείο της ανθρωπότητας.

ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ