Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από το δεύτερο μισό του Ιουλίου και στην Πάρο έχουν ήδη φανεί τα πρώτα χαμόγελα από το άνοιγμα του τουρισμού.

Και μπορεί μεν ο φετινός Ιούνιος και οι αρχές του Ιουλίου να κύλησαν χωρίς την αναμενόμενη έλευση ικανού αριθμού τουριστών, ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες το κλίμα έχει αλλάξει καθώς η κίνηση στο νησί αρχίζει δειλά – δειλά να παίρνει τα πάνω της.

Οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει πια και όπως μας τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου κα. Μάνια Αμπατζή, τα ξενοδοχεία των δύο νησιών είναι πανέτοιμα να δεχτούν κόσμο, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Λίγα πλέον ξενοδοχεία παραμένουν αυτή την περίοδο κλειστά σε Πάρο και Αντίπαρο και όσα είναι ανοιχτά έχουν ρίξει το βάρος της φετινής τουριστικής σεζόν στην προετοιμασία τους για την διασφάλιση συνθηκών υγειονομικής ασφάλειας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους τουρίστες που φιλοξενούν.

Έχουν τροποποιήσει τις συνθήκες λειτουργίας τους ώστε να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία και προσδοκούν ότι από τα τέλη του μήνα και όλο τον Αύγουστο ακόμα και τον Σεπτέμβριο, οι πληρότητες θα ανακάμψουν καθώς η κορύφωση της σεζόν είναι ακόμα πίσω λόγω του καθυστερημένου φέτος ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

Γιατί μπορεί μεν ο φετινός Ιούλιος μέχρι τα μέσα του τουλάχιστον να μην θύμιζε τον αντίστοιχο μήνα άλλων ετών από πλευράς επισκεπτών στο νησί, όσο περνά ο καιρός δε, αρχίζει να διαφαίνεται μια πιο αισιόδοξη τουριστική τάση αφίξεων στην Πάρο που αναμένεται να αποτυπωθεί πλήρως κατά το προσεχές διάστημα του καλοκαιριού.

Όλα πάντως είναι έτοιμα στο νησί, και πάνω απ΄όλα όπως μας διαβεβαίωσε η κα. Αμπατζή, η διασφάλιση της υγείας όλων, ντόπιων και τουριστών, έχει βαρύνοντα ρόλο στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων αυτό το καλοκαίρι και οι επιχειρηματίες της Πάρου έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα από την πολιτεία μέτρα για το σκοπό αυτό.