Μάλλον μας τα μπερδεύει η πρόεδρος του DEP Τσιγδέμ Ασάφογλου και πρέπει να διαλέξει αν εκπροσωπεί Έλληνες Πολίτες ή Τουρκους πολίτες.

Διότι αν εκπροσωπεί Έλληνες πολίτες που τους αποκαλεί Τούρκους τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη για καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία λέει ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα ζούνε Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και όχι Τούρκοι, ενώ η ίδια δηλώνει Τουρκάλα. Αν λοιπόν δηλώνει Τουρκάλα να πάει και να ζήσει στην Τουρκία. Διαφορετικά θα πρέπει να σεβαστεί τους νόμους.

Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ζήτησε την απέλαση όσων στη Θράκη ισχυρίζονται ότι είναι Τούρκοι ως «αντίποινα» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καταδίκασε την Τρίτη 14 Ιουλίου η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου.

Στο βιντεομήνυμα της η πρόεδρος του ΚΙΕΦ επισημαίνει ότι «δεν είμαστε επισκέπτες ή φιλοξενούμενοι αυτής της χώρας. Είμαστε πολίτες της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας. Επομένως, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει την απέλαση ή την εκδίωξη μας από τον ίδιο μας τον τόπο».