ΚΟΥΙΖ: Δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ούτε αυτοαπασχολούμενος, δεν είναι ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ή προσωπικής εταιρείας ή Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας. Δεν παίρνει την αποζημίωση ειδικού σκοπού 

 

Μας το μετέφερε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης Θεμιστοκλής Γεωργιάδης και το καταγράφουμε προκειμένου να αναδείξουμε τον τρόπο που η Ελληνική Πολιτεία συμπεριφέρεται στους πολίτες της. 

Σαφώς και οι κυβερνήσεις από το μπάχαλο που τόσα χρόνια δημιούργησαν με την πολυνομία  κάνουν τους πολίτες αυτής της δύσμοιρης Χώρας, που όμως τους ψηφίζει, να τραβούν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Σε όσους απόμειναν μαλλιά. 

Ο λόγος είναι για τους μετόχους – ιδιοκτήτες και οδηγούς των ΚΤΕΛ όπου όταν με εντολή της κυβέρνησης επιβλήθηκε το lockdown, δεσμεύθηκε ότι όλοι οι επαγγελματίες και για όσο καιρό αναστέλλεται η εργασία τους, θα πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. 

Τα ΚΤΕΛ όπως και όλοι οι μεταφορικοί οργανισμοί και φορείς, ανέστειλαν τις εργασίες τους και φυσικά όπως όλα τα φυσικά πρόσωπα και οι επαγγελματίες υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους για να τους δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, υπέβαλαν και οι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι – οδηγοί  την αίτηση για την χορήγηση ειδικού σκοπού. Δυστυχώς όμως  Η ΑΑΔΕ ξέρει μόνο να τα αρπάζει από τους πολίτες. Η ισονομία και η δικαιοσύνη σε αυτό το κράτος και τους υπηρέτες του λαού, είναι άγνωστες λέξεις.  

Διαβάστε ποια απάντηση τους έστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Αποζημίωση ειδικού σκοπού  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Αποδέκτης:Username: WW679950U391, Χ…. Κ…. και Γ…. Θ. Σας ενημερώνουμε ότι δεν είστε δικαιούχος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις των άρθρων 2 και 3 της Απόφασης 39162 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ 1457Β/16-4-2020). Συγκεκριμένα: * Δεν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος, ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης ή προσωπική εταιρεία ή Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. 

Ελλάς το μεγαλείο σου. 

200.000 απασχολούμενοι, επιχειρηματίες που παίζουν τα λεφτά τους στην αγορά δεν είναι … τίποτε. 

Τελικά οι Ξανθιώτες συμπολίτες μας κατάφεραν με πιέσεις να ανατραπεί αυτή η παραφωνία του νόμου και να δικαιωθούν τουλάχιστον στο γράμμα του νόμου. Τώρα αν και πότε θα πάρουν τα χρήματα από 400 ευρώ έκαστος για 2,5 μήνες που κράτησε το lockdown, ε μην τα θέλουν όλα δικά τους οι πολίτες που αιμοδοτούν ένα αδιάφορο κράτος.