Πραγματικότητα η γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη Λήμνος

 

Με ανακοίνωση του ο βουλευτής της ΝΔ Έβρου κ. Δημοσχάκης δηλώνει ικανοποιημένος μετά από την έναρξη λειτουργίας της γραμμής Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη Λέσβος και προτείνει στους παραγωγικούς φορείς του Έβρου  την πραγματοποίηση ημερίδας για την καλλίτερη αξιοποίηση αυτής της επιτυχίας από τις τοπικές κοινωνίες.

 

ΘΕΜΑ: Ο εσωτερικός τουρισμός και η εμπορική συνεργασία του Έβρου & της Θράκης με τα Νησιά του Β/Α Αιγαίου είναι μια επωφελής πρόκληση την οποία οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε!! 

 

Κάλεσα για διοργάνωση ημερίδας με στόχο την αξιοποίηση και τη βιωσιμότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Λήμνο!!

 

Κάλεσμα απηύθυνε προς τους θεσμικούς παράγοντες του Έβρου & της Ροδόπης καθώς και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων & φορέων αυτών, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης με αφορμή την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη- Λήμνος.

 

Μετά από έναν διαρκή και επίμονο προσωπικό κοινοβουλευτικό αγώνα πέντε (5) ετών, επιτεύχθηκε ένα σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση του οράματος της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, η οποία θα κουμπώνει με την οδική Ν. Εγνατία διασυνδέοντας τον Έβρο με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου.

 

Ο βουλευτής προτείνει την διοργάνωση ημερίδας υπό την αιγίδα των θεσμικών παραγόντων του Έβρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η μακροβιότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ώστε να προταθεί εν συνεχεία η επέκταση αυτής έως τη Μυτιλήνη με ενδιάμεσους σταθμούς & τα πονεμένα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

 

Στην εν λόγω ημερίδα μάλιστα, υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα συμμετοχής και παραγόντων των Νομών Ροδόπης & Λέσβου!

 

Στην προχθεσινή συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 13/06 με τον Περιφερειάρχη Β/Α Αιγαίου Κ.Μουτζούρη και το επιτελείο του, ετέθησαν οι βάσεις μιας αμφίδρομης τουριστικής στήριξης των δυο περιοχών ενώ ο περιφερειάρχης Β/Α Αιγαίου εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραστεί στην εν λόγω ημερίδα.

Επιπλέον στην ημερίδα θα ήταν χρήσιμο να προσκληθούν ακόμη & πρέσβεις και θεσμικοί των όμορων και λοιπών Χωρών-στόχων εμπορικής & τουριστικής συνεργασίας, όπως είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία κλπ.

Η ημερίδα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τους τρέχοντος μηνός προκειμένου να αξιοποιηθεί η θερινή σαιζόν και φυσικά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγειονομική απειλή και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Από τις 11/6/2020 ξεκίνησε η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξ/πολη-Σαμοθράκη-Λήμνος και αντιστρόφως για τους θερινούς μήνες!

Μετά από έναν επίμονο και διαρκή κοινοβουλευτικό αγώνα πέντε ετών, επετεύχθη το πρώτο βήμα της Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, που θα κουμπώσει με τη οδική Ν.Εγνατία ενός δια μεταφορικού δικτύου που θα συνδέει τον Έβρο με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου & από εκεί με ανταπόκριση προς πολλούς προορισμούς!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποκατέστησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξ/πολης με την Σαμοθράκη ενώ παράλληλα αποδέχθηκε εν μέρει την πρόταση μας σε ότι αφορά την επί πλέον σύνδεση μας με την Λήμνο.

Στην διακριτική μας ευχέρεια είναι  να προβούμε ενωμένοι σε ενέργειες που θα γνωστοποιούν ηχηρά την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση κατά την διάρκεια του θέρους ώστε εφόσον πετύχει το εγχείρημα αυτό, να προτείνουμε όπως επεκταθεί αυτή μέχρι τη Μυτιλήνη με ενδιάμεσους σταθμούς & τα πονεμένα νησιά Ίμβρο και Τένεδο μετά από σχετική συμφωνία με τη γειτονική Χώρα…

Εκτιμώ ότι η διοργάνωση μιας ημερίδας με πρωτοβουλία των θεσμικών παραγόντων του Έβρου, θα ήταν ιδιαίτερα γόνιμη & χρήσιμη τόσο για επικοινωνιακούς όσο & για ουσιαστικούς λόγους!

Η γνωστοποίηση των δυνατοτήτων & των ευκαιριών που θα προκύψουν με την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση, που θα ενώνει τον Έβρο με την Λήμνο, κι από εκεί με ανταπόκριση με όλα τα λιμάνια των νήσων Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκτά πολλαπλό ενδιαφέρον για πολλούς!

Επίσης προτείνεται όπως προσκληθούν οι εδώ πρέσβεις και θεσμικοί εκπρόσωποι των όμορων και λοιπών Χωρών-στόχων για τουριστική κι εμπορική συνεργασία όπως η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, κ.ά.

Η ημερίδα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός προκειμένου να προλάβουμε την φετινή θερινή περίοδο και φυσικά με τους όρους ασφαλείας που προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω υγειονομικής κρίσης.

Εκτιμώ, ότι η ημερίδα θα λειτουργήσει αποτελεσματικά σε επίπεδο τουριστικής προβολής αλλά και  στην δημιουργία νέων εμπορικών συνεργασιών που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του Έβρου και της Θράκης με την απευθείας αλληλοπροώθηση προϊόντων κάθε μορφής & κατηγορίας!