Μαχαιρώματα στην αντιπολίτευση. Επίθεση Δημαρχόπουλου στον Γιάννη Παπαχρόνη

 

Βούτυρο στο ψωμί της διοίκησης Μ. Τσέπελη  η ρήξη στην σχέση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ο πρώην Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος με ανακοίνωση του επιτίθεται στον επικεφαλής της παράταξης Γ. Παπαχρόνη.

 

κ. Παπαχρόνη, καταλαβαίνουμε τον πανικό σου…

 

Περί «αυτοδιοικητικών συναλλαγών» ο λόγος, με τον κατά τύχη δήμαρχο (… για πρώτη και τελευταία φορά).

Μάλλον προσπαθείς να αποτινάξεις από τα μάτια του κόσμου την ρετσινιά που ήδη σου καταλογίζουν οι πολίτες – ότι είσαι το «πολιτικό μαξιλαράκι» του κ. Τσέπελη στη διοίκηση του Δήμου μας.

Ο ρόλος σου πλέον είναι γνωστός. Όχι μόνο μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και στην κοινωνία της πόλης μας, αφού οι πολίτες παρακολουθούν και αντιλαμβάνονται τι γίνεται.

Με τις κινήσεις σου, το αποδεικνύεις καθημερινά με τον τρόπο που ασκείς πολιτική.Από την μια γκρινιάζεις με τις πρακτικές της σημερινής Δημοτικής Αρχής και από την άλλη μονίμως «βάζετε πλάτη» στον σημερινό δήμαρχο και στις δράσεις του…

Ακόμη και όταν στις πρόσφατες εκλογές συγκρούονταν δυο διαφορετικές νοοτροπίες, ήσουν ο ΜΟΝΟΣ που πήρες σαφή πολιτική θέση… και το αποτέλεσμα για την πόλη μας, το βιώνουμε όλοι!

Αναζήτησε αλλού, «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ»

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη σου φορά που επιχείρησες να συμμετάσχεις σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτή την φορά τα κατάφερε… ο Κλεισθένης.

Να θυμάσαι όμως ότι ο Λαϊκισμός και τα ψέματα, αντικρούονται πάντα με την Πραγματικότητα.

Τα μικρά πολιτικά ανθρωπάκια απομονώνονται στο μικρόκοσμο της ανυπαρξίας τους.

Ο καθένας τιμά την τιμή του…

Εμείς, συνεχίζουμε σταθερά με γνώμονα το καλύτερο για τον τόπο μας, σε συνεργασία με όσους αποδεικνύουν έμπρακτα, ότι η ΠΟΛΗ μας και οι ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας, αξίζουν κάτι καλύτερο.

Τα καλύτερα έρχονται…

Καληνύχτα σας…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Γ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ

Επίκαιρο όσο ποτέ, παρόλο που κοντεύει να κλείσει χρόνος τον Σεπτέμβριο με την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Αφορμή κατέστη το θράσος να κουνά το δάχτυλο ο πρώην δήμαρχος, όταν ο ίδιος έθεσε πάνω από το συμφέρον του συνόλου, του δήμου, δηλαδή ημών, το κομματικό συμφέρον, προσπαθώντας να δεσμεύσει το κομματικό ακροατήριο, προκειμένου να μην εκφραστεί με ελεύθερη βούληση στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όταν το διακύβευμα των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν επιτέλους να εκλεγούν οι ικανοί, οι άριστοι και οχι οι “ημέτεροι”.
Επρόκειτο για έναν αγώνα δύσκολο, ανηφορικό, για να αλλαχθεί νοοτροπία δεκαετιών τουλάχιστον, όσο αντιλαμβάνομαι τα πολιτικά πεπραγμένα.
Σε εκείνη την προεκλογική περίοδο όλοι θέλαμε την αλλαγή, το νέo, το καινούριο. Επικαλούμαι τα τοπικά δημοσιεύματα όπου παραμονή εκλογών μοιράζονταν με κουπόνι, με δελτίο, δωρεάν καύσιμα, για το τι χρήμα έρεε πριν ανοίξουν οι κάλπες. Όλα αυτά υπάρχουν στο αρχείο των τοπικών εφημερίδων και καθείς μπορεί να ανατρέξει.
Είναι λυπηρό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο μας να ρίχνει τη μη εκλογή του σε μια “καραμέλα” αναμασόμενη κατά το δοκούν, ότι επειδή υπήρχε προτροπή και κατεύθυνση για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών από συνδυασμό. Ερωτώ, είναι δυνατόν μία δήλωση να είναι αρκετή να επηρεάσει το εκλογικό σώμα; Και αν ναι, γιατί ο συνδυασμός αυτός δεν πέρασε στη δεύτερη Κυριακή, έχοντας τέτοια δύναμη και απλά κατέλαβε την τέταρτη θέση; Δεν αναρωτήθηκε ποτέ ο πρώην δήμαρχος ως αυτοκριτική, ως αυτογνωσία, ότι επικράτησε σοκ και απογοήτευση στο δήμο μας με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής;
Η αδυναμία ενεργοποίησης του κόσμου για πάνδημη συμμετοχή στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα στοιχείο που το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη.
Οι Ξανθιώτες αποτελούν τον Δήμο, αυτοί εκφράζονται ελεύθερα όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, συναποφασίζοντας όλοι μαζί. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν, γιατί η μικρή συμμετοχή και η ενίσχυση της αποχής από αυτούς που αποτελούν το παρωχημένο σύστημα βόλευε για αυτούς και για την εκλογή τους.
Και είναι λυπηρό να γίνεται επίκληση στην ανυπαρξία μιας χαμένης πενταετίας, όπου ήταν κοινή διαπίστωση τότε. Αν δεν ήταν, θα έβγαινε παμψηφεί!!!
Οι Ξανθιώτες πλέον αντιλαμβάνονται και είναι λυπηρό κύριε Δήμαρχε της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και νυν επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης να υποτιμάς απροκάλυπτα τη νοημοσύνη μας. Προτιμώ να είμαι ονειροπόλος, να με κοροϊδεύεις ως γραφικό, αλλά θα συνεχίσω να ονειρεύομαι και να επιδιώκω ως ενεργός πολίτης να θέλω να δω μια Ξάνθη των ικανών, των αρίστων σε γνώσεις και ικανότητες να δίνουν το “είναι” τους για το “κρατειν του Δήμου”, επαναφέροντας την αξιοκρατία, την αξιοσύνη στον τόπο μας, όπου εκμεταλλευόμενοι όλα τα οικονομικά εργαλεία προς ανάπτυξη του τόπου και όχι για ίδιον όφελος.
Όπου αν κριθεί κάποιος εκπρόσωπος μας αδύναμος να προσφέρει έργο, να αντικαθίσταται αμέσως και στο μέσο της θητείας του από εκείνον που έχει τη βούληση, τη ζέση και τη θέληση για να προσφέρει άοκνα. Διότι οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι για να κτίζονται καριέρες, αλλά είναι θέσεις ευθύνης!
Αυτήν την Ξάνθη θέλω κι επιθυμώ!!!

 

 

                                                               Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

π. Δήμαρχος Ξάνθης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»