Προκαλεί τον κοινό νου η συμπεριφορά του ανθέλληνα δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ανθελληνική συμπεριφορά του, κατηγορεί όλους όσους του ασκούν κριτική με πρώτο  πρώτο τον κ. Αμούντζα, χαρακτηρίζοντας τον ακροδεξιό. Δηλαδή για γίνει αντιληπτό, ο κ. Οντέρ, από τις ακραίες και φασιστικές του θέσεις στην Προύσα,  πέρασε στην κατηγορία των “προοδευτικών”. Άραγε στο επόμενο ανθελληνικό του μανιφέστο ποιο προσωπείο  θα βάλλει; Του δεξιού ή του αριστερού; 

 

Σε ραδιοφωνική εκπομπή του Χρόνου ο Οντέρ Μουμήν δήμαρχος Ιάσμου αποκάλεσε τον Κ. Αμούντζα ακροδεξιό και φασίστα δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν συνεργάζεται μαζί του ούτε και με τον κ. Μπούκα γιατί και αυτός  ασπάζεται τις απόψεις του. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Χρόνου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ιάσμου Κυριάκος Αμούντζας σχετικά με την ανάκληση της απόφασης του δημάρχου Οντέρ Μουμίν του δικαιώματος της θεώρησης του γνησίου της υπογραφής στους δημότες των τοπικών κοινοτήτων από τους προέδρους και την ανάκληση αυτής, ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο κ. Οντέρ Μουμίν μέσα σε μία φιέστα κάλεσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους έδωσε το δικαίωμα υπογραφής για το γνήσιο της υπογραφής προς εξυπηρέτηση των τοπικών κοινοτήτων και ξαφνικά, μετά από λίγο καιρό,  ο δήμαρχος τους καλεί, γελοιοποιώντας τον θεσμό και αφαιρεί την σφραγίδα – μία σφραγίδα που χρησιμοποιούν οι αντιδήμαρχοι και ο κάθε υπάλληλος του δήμου. 

Βέβαια, όπως σημείωσε ο κ. Αμούντζας,  οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που δεν εξελέγησαν στις τοπικές κοινότητες  ήταν από την παράταξη του Οντέρ, “οπότε αντιλαμβάνεσθε τι λέμε”. 

Στην συνέχεια της απόφασης ανάκλησης της υπογραφής, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ιάσμου κάνει προσφυγή για το θέμα της ισονομίας και ισοπολιτείας και θα πρέπει να τονισθεί ότι ο κ. Μπούκας έχει 1500 σταυρούς στην κοινότητα όπου και απορρίπτεται. 

  Η παράταξη του κ. Αμούντζα, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο θα ξανπροσφύγει διότι ο κ. Οντέρ, έδωσε το δικαίωμα της υπογραφής στους τρείς προέδρους των κοινοτήτων και όχι στον κ. Μπούκα χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του δημάρχου γελοία,  “θαρρείς και είναι καραγκιόζηδες”. Εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο Οντερ εξευτελίζει ανθρώπους και νικητές των εκλογών. 

Στην παρέμβαση του ο κ. Οντέρ αντί να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης για αυτήν του την αλλοπρόσαλλή συμπεριφορά απέναντι στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, χαρακτήρισε την παράταξη του Αμούντζα για ακροδεξιό μόρφωμα  και ότι οι ακροδεξιές θέσεις είναι αυτές που δεν του επιτρέπουν να συνεργαστεί μαζί του αλλά ούτε και με τον κ. Μπούκα. 

Για να απαντήσει ο Αμούντζας υπενθυμίζοντάς του τις ακραίες θέσεις που ανέπτυξε στην Τουρκία κατά της Ελλάδος, διερωτώμενος, τελικά ποιος είναι ο ακραίος και ποιος όχι.