Αριστοτέλης: Είναι επένδυση για μας η στήριξη του πελάτη μετά την αγορά της μοτοσυκλέτας, ή του μηχανήματος.

 

Αριστοτέλης και Γιάννης Τρίτη γενιά στην επιχείρηση Ιωάννης Ταμίας και Σια Ο.Ε., Έκθεση Μοτοσυκλετών και Μηχανημάτων – Ανταλλακτικά – Συνεργείο. Δύο νέοι άνθρωποι επιστήμονες ασχολούνται με το αντικείμενο που βρήκαν από τον παππού και την μητέρα. Δύο νέοι άνθρωποι που στάθηκαν όρθιοι στην πιο  μακροχρόνια ύφεση που γνώρισε ο τόπος.

Έχουν αρχές στην επιχείρηση, υποστηρίζουν τον πελάτη, κλείνουν νέες συνεργασίες σχεδιάζουν νέες.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ; ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

 

Το περιοδικό Αγορά … ζω Ξάνθη συνομίλησε με τον Αριστοτέλη ο οποίος ξεδίπλωσε την δράση και την στήριξη με αγάπη της επιχείρησης τους.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: Πότε ξεκίνησε η επιχείρηση;

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ουσιαστικά η οικογένεια ξεκίνησε την επιχείρηση με το εμπόριο και τις επισκευές των μηχανημάτων στα τέλη της δεκαετίας του 50. Είμαστε τρίτη γενιά που «τρέχουμε» την επιχείρηση που ξεκίνησε ο παππούς μας. Από το 1967, είμαστε και επίσημα ντίλερ της Suzuki για την περιοχή και στην ουσία είμαστε το πιο παλιό κατάστημα, εκτός της κεντρική αντιπροσωπίας, που φέρει πιστοποίηση σαν επίσημο σημείο πώλησης και εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki πανελλαδικά.

Σήμερα, στο κομμάτι των μοτοσυκλετών, αντιπροσωπεύουμε τη SUZUKI, την KYMCO, τη DAYTONA, και τη SYM που είναι και η καινούρια συνεργασία μας.

 

Α.Π. Η επιχείρηση σας όμως υποστηρίζει και εργαλεία κήπου και μηχανήματα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Στο κομμάτι των ειδών κήπου, πάλι, έχουμε αρκετές συνεργασίες. Από τις αρχές  της δεκαετίας του ’70, ξεκίνησε η συνεργασία μας με την Husqvarna για τα είδη και τα μηχανήματα κήπου (αλυσοπρίονα, θαμνοκοπτικά , αντλίες και γεννήτριες), όπου και πάλι είμαστε το παλιότερο κατάστημα στην Ελλάδα, εκτός της κεντρική αντιπροσωπίας, που φέρει πιστοποίηση σαν επίσημο σημείο πώλησης και εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Είμαστε πλέον επίσημοι συνεργάτες και εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Husqvarna, της Oregon της McCulloch, της Master,  και της Gardena πρόσφατα.

 

Α.Π. Ήσαστε δύο νέοι άνθρωποι, με σπουδές, εμπειρία και γνώσεις. Τι ήταν αυτό που σας κράτησε στην επιχείρηση;

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο αδελφός μου είναι μηχανολόγος και ασχολούμαι με οικονομικά. Επιλέξαμε να μείνουμε στην επιχείρηση και καθοριστικός παράγοντας είναι ότι τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου, μεγαλώσαμε ανάμεσα σε μοτοσυκλέτες και μηχανήματα, ήταν κάτι που το αγαπούσαμε και θα έλεγα ότι είμαστε ποτισμένοι με ότι συμβαίνει μέσα στην καρδιά της επιχείρησης.

 

Α.Π. Δηλαδή;

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Προσωπικά το εμπόριο, η ένταση της πώλησης, η ανάγκη να ψυχολογήσεις τον πελάτη σωστά, να καταλάβεις την ανάγκη του και φυσικά να του προσφέρεις αυτό που θα καλύψει καλύτερα την ανάγκη του.
Ο Γιάννης από την άλλη, την αγάπη του για τις μοτοσυκλέτες και οτιδήποτε μηχανικό. Από τη συναρμολόγηση της νέας μηχανής, ή την εκπαίδευση σε μία νέα πρωτοποριακή τεχνολογία, μέχρι την επισκευή ή την τακτική συντήρηση ενός μηχανήματος για τον πελάτη που θέλει να κάνει την δουλειά του και βιάζεται. Πράγματα και εικόνες μου τα ζούσαμε και τα αγαπούσαμε από παιδιά. Προσωπικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ασχολιόμουν με αυτό το αντικείμενο, οπότε θεωρώ ότι ήταν φυσική συνέχεια.

 

Α.Π. Η επιχείρηση σας έχει μία παρουσία στην περιοχή εδώ και πολλές δεκαετίες ποιο είναι το μυστικό;

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Η αγορά της Ξάνθης και όχι μόνο, εμπιστεύεται την επιχείρηση και την στηρίζει. Βασικές αρχές της επιχείρησης από τα θεμέλια της είναι, η κατανόηση των αναγκών του πελάτη, και η πλήρης υποστήριξη των προϊόντων μετά την αγορά. Όπως προείπαμε, η επιχείρηση είναι παλιά, και δεν είμαστε κομήτες. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την δουλειά μας. Φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε, να εξελισσόμαστε, και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, εννοείται στο ίδιο πλαίσιο και οι παροχές μας.

 

Α.Π. Πόσο σας επηρέασε η κρίση;

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Σίγουρα επηρεαστήκαμε, όπως και όλες οι επιχειρήσεις. Εμείς όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση. Δεν αφήσαμε να μας παρασύρει το ρέμα. Ακόμη και μέσα σε αυτήν την δεκαετή ύφεση που διανύουμε, ανανεώνουμε τις συνεργασίες μας, κάνουμε καινούριες, παρακολουθούμε νέα συνέδρια και σεμινάρια. Παίρνουμε νέες πιστοποιήσεις σαν εξουσιοδοτημένο συνεργείο για τις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, και προσπαθούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη υποστήριξη μετά την αγορά του προϊόντος.

 

Α.Π. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς η υποστήριξη του πελάτη μετά την αγορά του μηχανήματος;

 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ:  Πολύ σημαντικό. Όταν ο  πελάτης αγοράζει μια μοτοσυκλέτα ένα μηχάνημα ή ακόμα και εργαλείο, η εταιρία μας συνεχίζει να τον υποστηρίζει συνεχώς και αυτό είναι το κομμάτι που επενδύουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από το συνεργείο, διατηρούμε και τη μεγαλύτερη αποθήκη ανταλλακτικών σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μοτοσυκλέτες και μηχανήματα κήπου, με πάρα πολλούς πελάτες εντός και εκτός νομού και όπως είναι φυσικό, συνεργαζόμαστε και με αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου. Το aftersales όπως καταλαβαίνετε είναι ένα κομμάτι που επενδύουμε καθοριστικά.

 

Α.Π. Ποιά είναι τα επόμενα βήματα της επιχείρησης;

 

Σίγουρα έχουμε σχέδια, μελετάμε νέες προοπτικές και συνεργασίες. Ετοιμάζουμε κάτι, αλλά είναι νωρίς να το ανακοινώσουμε στην παρούσα χρονική στιγμή.