ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ;

Προβληματίζονται οι αγρότες, λέει, γιατί δεν βρίσκουν Αλβανικά και Βουλγάρικα εργατικά χέρια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Αριθμός αγροτών εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη αγροτικών χεριών και κινδυνεύει, λέει, να μείνει η παραγωγή στο χωράφι και μάλιστα κάποιοι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για το θέμα προτείνοντας σε όσους λαθρομετανάστες δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει χαρτιά, να το κάνει τώρα ο Μυταράκης της ΝΔ, δηλαδή να τους δώσει άδεια εργασίας για να πάνε σαν εργάτες γης.

Είναι μία καλή ευκαιρία της κυβέρνησης, να ολοκληρώσει την αντεθνική της πολιτική συνεχίζοντας το έργο του Τσίπρα.

Δηλαδή με λίγα λόγια τον Τσίπρα και Μητσοτάκη, τους έπιασε κοιλόπονος αν τα ακτινίδια του μπάρμπα Μητσου μείνουν στο χωράφι την στιγμή που δεκάδες Ελληνόπουλα στοιβάζονται σαν τα σταφύλια στις καφετέριες όλη την ημέρα με το χαρτζιλίκι του μπαμπά.

Αντί λοιπόν οι πολιτικοί φωστήρες τύπου Μυταράκη και Βορίδη να ψάχνουν να Ελληνοποιήσουν λαθρομετανάστες για να τους στείλουν τάχα μου ντε στα χωράφια των αγροτών, ας βάλλουν σε τάξη τα οικονομικά πράγματα της Χώρας  για να μπορούν οι Έλληνες Αγρότες, να τους μένει κανένα φράγκο, για να μπορούν να δώσουν στα Ελληνόπουλα ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Μάλλον οι συνδικαλιστές των αγροτών χτυπούν λάθος πόρτες και αντί να οργανωθούν και να ενώσουν τις φωνές τους, προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα τους χτυπώντας πολιτικές πόρτες.

Μήπως τελικά οι συνδικαλιστές των αγροτών δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό των αγροτών αλλά για το προσωπικό τους;

Αυτό παλαιότερα ήταν κανόνας. Τώρα όμως που υποτίθεται ότι η γενιά των αγροτών έχει αλλάξει και τα μυαλά τους είναι πιο ανοιχτά πρέπει  να αφήσουν κατά μέρος τις λογικές του ΚΚΕ και του Τσίπρα, να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να ριχτούν στην οργάνωση της δουλειάς τους, να ψάξουν νέες αγορές για να προωθήσουν τα προιόντα τους σε καλές τιμές, αφού εννοείται πιέσουν όλοι μαζί τις κυβερνήσεις να «σιάξουν» τα πράγματα στο κόστος παραγωγής και την εφορία. Διαφορετικά, αν βαρούν με τα νεροπίστολα όπως κάνει το ΠΑΜΕ για κάθε πήδημα ψήλου τότε μάλλον κάποιοι κοιτούν το δικό τους βόλεμα στην ομπρέλα κάποιου κόμματος.

Οι νέοι αγρότες πρέπει να «μαζωχτούν» να συνεταιριστούν πραγματικά και να προχωρήσουν.

Αλήθεια γιατί κάθε οικογένεια και τρακτέρ σε ένα χωριό αφού με σοβαρό προγραμματισμό φτάνει ένα άντε το πολύ δύο, αυτά του συνεταιρισμού που θα οργανώσουν;

Εννοείτε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν τεχνοκράτες, υπάλληλοι του συνεταιρισμού και αυτοί για να πληρωθούν, θα πρέπει πρώτα να βγάλουν το μεροκάματο των αγροτών και μετά το δικό τους. Διαφορετικά δεν θα πληρωθούν και αν κλέψουν να τους κρεμάσουν ανάποδα στην πλατεία του χωριού.