«Απόλυτο άρχοντα» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο ο Κ. Αμούτζας, 

Πάλι με πρόσημο τις απειλές, όπως κάνει σε μη αρεστούς δημοσιογράφους της Ξάνθης που τους απειλή με δικαστήρια και μηνύσεις, συνεχίζει να τα βάζει με την αντιπολίτευση δηλαδή τον Κ. Αμούντζα, λησμονόντας προφανώς πώς αν δεν υπήρχε ο Καποδίστριας που μοίρασε  τους δήμους της Θράκης, ο κ. Οντέρ Μουμίν δεν θα έβλεπε δημαρχία ούτε στα όνειρά του.

Άλλωστε όλοι στον νομό Ροδόπης γνωρίζουν πώς εκλέχτηκε ο κ. Οντέρ Μουμίν και είναι λογικό με τον τρόπο που εκλέχθηκε, να μην υπάρχει περίπτωση να βγει η παράταξη του Κ. Αμούντζα.

Ας όψεται λοιπόν ο Καποδίστριας και το παίζει δήμαρχος σήμερα ο Οντέρ Μουμίν απειλόντας τους δημοσιογράφους που δεν τον “χαιδεύουν”.

Να θυμίσουμε στον δήμαρχο Ιάσμου  ότι παραποιώντας το όνομα του δήμου, κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας αποκαλώντας τον Γιασίκιο σε δημόσιες αναρτήσεις του, ότι δεν τον κάνει καλλίτερο δήμαρχο.

Σύμφωνα με τον Χρόνο, οι ελάχιστοι μήνες «ηρεμίας» που επικράτησαν μεταξύ του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκου Αμούτζα, έληξαν και μάλιστα  αρκετά επιθετικό κι από τις δύο πλευρές τρόπο.

Ο Κυριάκος Αμούτζας με ανακοίνωση της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης»,  κατηγορεί τον δήμαρχο ότι «τον Ιανουάριο αφαιρεί το δικαίωμα υπογραφής από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της Αντιπολίτευσης και παρόλο που η Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης έκανε δεκτή την προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης, ο κ. δήμαρχος δεν συμμορφώθηκε σε αυτή συνεχίζοντας ουσιαστικά να προκαλεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δημοτών. Στη συνέχεια θέτει σε αργία δύο αντιδημάρχους για ένα μήνα και τώρα πάλι με δική του απόφαση τους αφαιρεί τις αρμοδιότητες τους και αναλαμβάνει ο ίδιος εξ ολοκλήρου την άσκηση τους δυσχεραίνοντας για άλλη μια φορά την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών».

Ο κος Αμούτζας κατηγορεί, επίσης τον δήμαρχο, ό,τι επαίρεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού «ωσάν να είναι ο μοναδικός δήμαρχος που έκανε το καθήκον του». Η ανακοίνωση κατηγορεί τον δήμαρχο για το «ότι η αυτοπροβολή καλά κρατεί» και πως «όλο αυτό το χρονικό διάστημα διοικεί ως απόλυτος άρχων».