Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη την σουρεαλιστική και καυστική ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη στο facebook.

Είναι βέβαιο ότι η εκπαίδευση εδώ και πολλές δεκαετίες σχεδιάστηκε εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες και εκτιμούμε ότι είναι πολλοί που ίσως συμμερίζονται αυτήν την άποψη, άλλωστε το αποτέλεσμα το βλέπουμε στην πραγματικότητα αφού τα σχολεία μας παράγουν επιστήμονες που το εκπαιδευτικό σύστημα πληρώνεται από τον ιδρώτα των φορολογουμένων για να προσφέρουν αργότερα οι επιστήμονες της τις υπηρεσίες τους στους ξένους.

Όμως οι δάσκαλοι (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) τι ακριβώς έκαναν όλα αυτά τα χρόνια για να αλλάξουν αυτήν την εικόνα; Οι συνδικαλιστές τους και οι πρόεδροι των συλλόγων τους τι ακριβώς διεκδικούσαν και διεκδικούν ακόμη και σήμερα;

Μήπως συνδύασαν το ψωμί, παιδεία, ελευθερία στα δικά τους μέτρα και ανάγκες;

Οι όποιες κινητοποιήσεις τους έκαναν καλλίτερη την παιδεία;

Μάλλον όχι εκ του αποτελέσματος.

Μάλιστα ακούσαμε όλοι χθες τον πρόεδρο των δασκάλων στην Ξάνθη, Δ. Ντούμο,  φιλοξενούμενο στην εκπομπή του Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο Next tv και οφείλουμε να πούμε ότι δεν καταλάβαμε για ποιον ακριβώς λόγο πραγματοποιείται η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κυρίως αν αυτή έχει σχέση με την παιδεία.

Βεβαίως και δεν καταλάβαμε τι ακριβώς προτείνουν οι εκπαιδευτικοί προς την κ. Κεραμέως η οποία επίσης οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν καταλάβαμε τι ακριβώς κάνει με τα σχολεία και κυρίως τι θέλει να πετύχει. Πασχίζει άραγε και αυτή η υπουργός  για το καλό της παιδείας;

ΠΑΙΔΕΙΑ: Ένα σουρεαλιστικό πλάνο σε μία σουρεαλιστική κινηματογραφική ταινία που πολύ εύστοχα ο Κ. Ζαγναφέρης περιγράφει.

Βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο, όταν ο Κ. Ζαγναφέρης ήταν αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης τι ακριβώς προσέφερε στο μέτρο των δυνατοτήτων του ως πολιτικός ταγός του τόπου Στην παιδεία;

Δεν γνωρίζουμε, αν ακόμη πληρώθηκε το ΚΤΕΛ από την μεταφορά των μαθητών στην δική του θητεία.

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης

ΗΘΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Γκρουπ διδασκόντων στα πάρκα συζητούν αμέριμνα απολαμβανονοντας το απογευματινό καφεδάκι. Αποσταση καμία, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.
Φυσικα και η παρουσία γονέων άλλων επαγγελματικών τάξεων δεν είναι αμελητέα. Τα παιδιά έχουν ξεσαλωσει (Και καλά κάνουν).Ο εφηβικος ιδρώτας ρέει με αφθονία Στο γηπεδάκι στη γωνία του πάρκου μικροκαβγαδακια για το ποια αυτοσχέδια πρόχειρη ομάδα έχει σειρά για μπάσκετ.
Η ώρα πήγε 11 .Οι μεγάλοι (εκπαιδευτικόι) σιγά, σιγά απομακρύνονται. Πρέπει να τηλεφωνηθουν και να συνεννοηθούν για την αυριανή μέρα. Να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση μη στέλνοντας τα παιδια σχολεία. Συγχρόνως αύριο στην πλατεία να καταγγείλουν την αναλγησία τής κυβέρνησης. Με την ευκαιρία τού κορωνοιου ας μιλήσουμε για την αξιολόγηση, τα παιδιά των κολλεγίων, το Χάρβαρντ ,την ταξική παιδεία.Να απαιτήσουμε και νέες προσλήψεις, καθόσον η αναλογία διδασκόντων προς διδασκομενους δεν είναι ένας προς έναν.
Μετα το πέρας τής συγκέντρωσης πάλι για καφεδάκι.
Εν τω μεταξύ τα παιδια συνεχίζουν και μετά τις 12 να κρατούν ζωντανη την πλατεία.
Ξάνθη 2020 .Σουρεαλισμός σε όλο το μεγαλείο.