Δεν ήταν δήθεν οι 353.000 νεκροί κύριε. Πότε θα αντίδραση ο κ. Ρωμανίδης; Πότε θα υποχρεώσει την εφημερίδα Μπιρλίκ να ζητήσει συγνώμη;

Η ΜΠΙΡΛΙΚ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;

Σαφώς και η σημερινή ημέρα είναι βαριά μιας και οι 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου ζητούν λύτρωση και γαλήνη εκεί που βρίσκονται.

Δυστυχώς, αυτήν την ημέρα μνήμης, ήρθε η τουρκόφωνη εφημερίδα Μπιρλίκ να την σκιάσει ακόμη περισσότερο.

Η τουρκόφωνη εφημερίδα Μπιρλίκ προφανώς κατ εντολή του Προξενείου και των τσιρακίων του εδώ στην Ξάνθη όπως είναι ο ψευτομουφτής, ο οποίος μαζί με τα δικά του τσιράκια χαρακτήρισε των αφανισμό 353.000 ψυχών στον Πόντο ως «δήθεν» σφαγμένους.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε, μιας και δεν έχουμε νομικές γνώσεις, αν αυτή και μόνο η λέξη θεωρείτε ότι βεβηλώνει την μνήμη των νεκρών, όμως, πιστεύουμε ότι ο Σύλλογος Ποντίων μέσω του προέδρου του κυρίου Ρωμανίδη και της νομικής υποστήριξης, θα πρέπει να το διερευνήσει και να απαιτήσει από την εφημερίδα να ανασκευάσει.

Βέβαια, αυτή η ανάρτηση της εν λόγω τουρκόφωνης εφημερίδας, δείχνει πόσο οι άνθρωποι του προξενείου έχουν θορυβηθεί όχι από τις ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτό κοιμάται στην Αθήνα ύπνο βαθύ, και οι φωνές μίσους έπαψαν να το ενοχλούν εδώ και πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από χρώμα και κόμμα, αλλά γιατί, μεγάλος αριθμός Πομάκων της Ξάνθης δεν υπακούει ούτε στους εκβιασμούς ούτε στον φόβο που σπέρνουν οι άνθρωποι του Μετέ στα Πομακοχώρια και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Ο ψευτομουφτής Μετέ, βλέπει καθημερινά ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας της μειονότητας να παλεύει είτε σαν αυτοαπασχολούμενος, είτε ως υπάλληλος σε μία προσπάθεια να προσφέρει στην οικογένεια του τα απαραίτητα για να ζήσει, να μορφωθεί και να προκόψει και τον πιάνει ίλιγγος γιατί οι εκβιασμοί και οι φοβέρες δεν αγγίζουν τους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν όλη την ημέρα για το μεροκάματο.

Η «μεγάλη πόρτα», βλέπει τον πακτωλό των χρημάτων του προϋπολογισμού της να σπαταλάτε στους δρόμους του νομού και ακόμη δεν έχει συγκεντρώσει προκομμένους ανθρώπους της μειονότητας που με τον σεβασμό που εμπνέουν προς τους ομόθρησκούς τους, να γίνονται «δικοί» της.

Η «μεγάλη πόρτα», βλέπει ότι οι ίδιοι ακραίοι που έβγαζαν πριν από 10 και 20 χρόνια «μεροκάματο» από τα μαύρα ταμεία της, οι ίδιοι εξακολουθούν να βγάζουν μεροκάματο και σήμερα.

Άσε δε που κάποιες οικογένειες παίρνουν το επίδομα της μαντίλας χωρίς να πιστεύουν ότι αυτό ισχυροποιεί την Άγκυρα στην Θράκη. Φορούν την μαντίλα, παίρνουν το «επίδωμα» και όταν βρεθούν αλλού ή στην ασφάλεια του δικού τους χώρου την βγάζουν.

Άρα ο Μετέ και τα τσιράκια του, παρόλο το «μπαγιόκο», δεν κατάφεραν να ενσωματώσουν στους κόλπους των ακραίων φωνών νέους ανθρώπους, έξω από αυτούς που βγάζουν κάποιο «χαρτζιλίκι».

Πιθανών ο λόγος που η Μπιρλίκ αποκάλεσε τις 353.000 ψυχές του Πόντου που κατεσφάγησαν από τους Τούρκους, ότι «δήθεν» η σφαγή είναι γενοκτονία να συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που βγάζουν μεροκάματο από τα μαύρα ταμεία της “μεγάλης πόρτας”.

Προφανώς το τσιράκι του ψευτομουφτή δεν έμαθε να σέβεται τους νεκρούς.