Δεν γνωρίζουμε την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτο για αυτά που καταγγέλλει στην ουσία η παράταξη Αγάπη για την Ξάνθη με επικεφαλής τον Γ. Παπαχρόνη, διότι προσπαθήσαμε  τηλεφωνικά να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο Γ. Μπούτο προκειμένου να καταγράψουμε την θέση του. αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας.

Εξ αυτού παραθέτουμε αυτούσια την θέση της παράταξης Αγάπη για την Ξάνθη η οποία στην ουσία μιλά για αλλοίωση της βούλησης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης όπου προσμετρήθηκε παρούσα η παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη ενώ στην ουσία 4 λεπτά μετά την λήξη της συνεδρίασης, η παράταξη απέστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο γνώριζε την πρόθεση της μη συμμετοχής της παράταξης σε μία διαδικασία (δια περιφοράς) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι προς τιμή του αρχηγού της παράταξης που αναλαμβάνει μερίδιο της ευθύνης του για τυχόν παρανόηση της ενέργειας του.

Δεν είναι προς τιμήν του προέδρου ο οποίος, έστω και τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της παράταξης Αγάπη για την Ξάνθη, δεν κατέγραψε την πρόθεση της παράταξης του. Ίσως να “βόλευε” την διοικούσα παράταξη αυτή η “θολούρα”.

Τέλος δεν είναι προς τιμήν των Ξανθιωτών να λαμβάνονται αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ανεξάρτητα με ποιόν τρόπο πραγματοποιούνται, μέσα σε “θολό” τοπίο

Α.Π.
Αγάπη για την Ξάνθη μας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Στο υπ’ αριθμόν 10914 / 14-05-20 έγγραφό σας αναφέρατε ότι κάνατε δεκτή τη δήλωση της Παράταξής μας σχετικά με τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/05/2020 έστω και με καθυστέρηση 4 (τεσσάρων) λεπτών, ενεργώντας πάντοτε με γνώμονα την αρχή της εφαρμογής της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της καλής πίστης.
Κατόπιν τούτου, και εφόσον πρέπει πλέον – ελέω της διαμορφωθείσας κατάστασης – δι’ εγγράφων να «συνομιλούμε», επιτρέψτε μας να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:
Α) Ποιο είναι το ακριβές διάστημα της καθυστέρησης, κατά την κρίση σας, το οποίο μπορεί να γίνει αποδεκτό με γνώμονα τις αρχές που αναφέρετε; Το ερωτούμε αυτό ακριβώς ώστε να ξεκαθαριστεί το σημείο τούτο για το μέλλον.
Β) Αν ψηφίζαμε ΚΑΤΑ της εισήγησης θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση από μέρους σας ως προς το εμπρόθεσμο; Το ερωτούμε αυτό διότι η «ελαστικότητα» ως προς το εμπρόθεσμο της συμμετοχής, από τη στιγμή που υπάρχει, γεγονός κατανοητό και ανθρώπινο, θεωρούμε καλό να εξασφαλίζεται ανεξαρτήτως του αν επηρεάζεται ή όχι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Τέλος επιτρέψτε μας για ακόμη μία φορά να δηλώσουμε ότι υπάρχει, καταγεγραμμένη στο σχετικό πρακτικό, ουσιαστική αλλοίωση της βούλησης των έξι συμβούλων της Παράταξής μας και, επιπροσθέτως, ότι ούτε διαλογική συζήτηση έγινε, ούτε και ανταλλαγή απόψεων, όπως αναφέρεται σχετικά στο εν λόγω πρακτικό. Βεβαίως και αποδεχόμαστε το όποιο μερίδιο της ευθύνης για την ενδεχόμενη ασάφεια ή την αστοχία της διατύπωσής μας, άσχετα αν εσείς δεν αποδεχθήκατε την εξήγηση της επί τούτου ετεροχρονισμένης κατάθεσης του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδίδοντάς μας το «δήθεν».

Κύριε Πρόεδρε,
«Δήθεν» δεν είμαστε και δε θα είμαστε ποτέ. Λάθη κάνουμε πολλά, δε θα κρυφτούμε όμως και πίσω από ό,τι θεωρούμε αλήθεια. Το μείζον – και εδώ επιτρέψτε μας να επιμένουμε – είναι ότι η διαδικασία της «δια περιφοράς» παρακωλύει κάθε έννοια αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Χωρίς προτάσεις και χωρίς συζήτηση, η νομιμότητα, η χρηστή διοίκηση και η καλή πίστη τυγχάνουν μονοσήμαντης θεώρησης. Περιμένουμε από εσάς να τιμήσετε και ουσιαστικά τα ιδανικά που δηλώνετε ότι πρεσβεύετε αντικαθιστώντας επιτέλους τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις με την απλή, εύχρηστη, άμεση και πλέον διαδεδομένη διαδικασία της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη.

Με τιμή,
Δημοτική Παράταξη «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»
Παπαχρόνης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Γεωργιάδης Δημοσθένης
Σπανίδης Μιχαήλ
Διαφωνίδης Χαράλαμπος
Τσακιρίδης Αφεντούλης