Α. Μουστακίδης: Να εκπαιδεύσουν την τρίτη ηλικία στο ίντερνετ

 

Είναι ένας πολύ σοβαρός προβληματισμός απέναντι σε όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Της ηλικίας αυτής που δεν έχουν τη γνώση από τον Υπολογιστή και το Ίντερνετ.

Είναι εύκολο να λες στον Ελληνικό Λαό ότι ξέρεις, τώρα όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Είναι εξίσου όμως δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό όταν λόγο ηλικίας η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορεί να το καταλάβει.

Για να το καταλάβει η κάθε μεγάλη ηλικία θα έπρεπε από πριν ή έστω και τώρα να υλοποιηθούν προγράμματα δωρεάν εκπαίδευσης πάνω σε θέματα Υπολογιστών και Διαδικτύου.

Επειδή τα γραπτά μένουν αυτό το είχα θέσει πριν 9 χρόνια σε τοπικούς και πολιτικούς παράγοντες όμως όταν τους το έλεγα γελούσαν.

Να γιατί ο Πολιτικός θα πρέπει να βλέπει πιο μπροστά πράγμα που το κάνουν λίγα άτομα. Έστω και τώρα όμως, δεν είναι αργά, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση από όλους ώστε να υλοποιηθεί αυτό το βήμα μάθησης προς τους πολίτες.

Και λένε και κάποια άτομα και ποιος από αυτούς που έχουν μεγάλη ηλικία θα μάθουν να χειρίζονται τον Υπολογιστή.

Και τους απαντώ ότι έστω και μία πρώτη επαφή με ένα νέο αντικείμενο δείχνει ενδιαφέρον. Ένα ενδιαφέρον που με σωστή μάθηση και επιμονή θα μπορέσει να δείξει το δρόμο στο να μάθουν αυτά τα άτομα να κάνουν τη ζωή τους να είναι πολύ πιο εύκολη μέσα από την κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για κανένα, αρκεί να υπάρχει θέληση και όλα γίνονται. Ας το τολμήσουμε και ας το δουν σοβαρά τα ΚΕΚ και οι Δήμοι της Ελλάδας.

( Πρώην Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Δήμου Ορεινού Αλέξανδρος Μουστακίδης)