«Έσπασε» το ισχυρό μέτωπο της αντιπολίτευσης;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γιάννης Παπαχρόνης και ο Χ. Δημαρχόπουλος δεν συνυπέγραψαν την επιστολή στήριξης στον Σάββα Μελισσόπουλου μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους αντιδημάρχους του Μ. Τσέπελη, όπου στην ανακοίνωση τους, είναι ολοφάνερη η προσπάθεια των αντιδημάρχων, να αφήσουν στο απυρόβλητο τον δήμαρχο και να πάρουν επάνω τους το βάρος της επίθεσης.

Δεν τους ζητήθηκε;

Ο Δημαρχόπουλος πλήρωσε το «καπέλωμα» της πρότασης για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για αυτό δεν του ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να υπογράψει και αυτός την δημόσια δήλωση τους; Δεν ήθελε;

Εμμένει ο Γ. Παπαχρόνης στην θέση του που δεν θέλει καμιά συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο;

Έσπασε το μέτωπο της αντιπολίτευσης;

Κατάφερε ο Μ. Τσέπελης με το «διαίρει και βασίλευε» να σπάσει το τείχος της αντιπολίτευσης;

Να υποθέσει κανείς ότι τα πράγματα πλέον γίνονται ευκολότερα για τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη;

Είναι γεγονός ότι για να ένα διάστημα, οι τέσσερις παρατάξεις με την σιωπηλή παρουσία του Χ. Δημαρχόπουλου – πλην ελαχίστων περιπτώσεων – είχαν φέρει δυσκολίες στην διοικούσα παράταξη που κορυφώθηκε κατά την διάρκεια του κορωναϊού.

Να υποθέσει κανείς ότι τώρα που σιγά σιγά ο Κορωναιός «μαζεύεται», η κάθε παράταξη κοιτάζει τα του οίκου της και την προσπάθεια επιβίωσης της;

Γιατί, κακά τα ψέμματα, κανένας δεν ξέρει οι επόμενες εκλογές ποιόν αρχηγό και παράταξη θα έχουν στα πάνω τους ή στα κάτω τους.

Άρα οι παρατάξεις στην μετά κορωναϊό εποχή, λειτουργούν στην λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»;

Πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι κύκλοι της παράταξης του Γ. Παπαχρόνη θεωρούν αήθη την πρωτοβουλία των αντιδημάρχων του Μ. Τσέπλη που βάλλουν κατά του Σ. Μελισσόπουλου και όπως διαρρέεται, αυτή η προσπάθεια απαξίωσης του Σ. Μελισσόπουλου, έχει να κάνει με την προσπάθεια τρομοκράτησης, στο πλαίσιο της απόσυρσης των καταγγελιών  κατά του Μ. Φανουράκη με τα γεγονότα στο Δροσερό.

Σίγουρα ο κορωναϊός δεν αφήνει το στίγμα του μόνο στην κοινωνία της Ξάνθης αλλά και στον πολιτικό κόσμο.