Κοινή επιστολή – απάντηση στον Υπουργό Ενέργειας κύριο Χατζηδάκη

Των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών  

Αξιότιμε κ υπουργέ κ Χατζηδάκη

χθες μας γνωστοποιήθηκε η απάντησή σας για τις αποκοπές ρεύματος στις κλειστές επιχειρήσεις  λόγω Κορωναιού, όπως σας είχαμε αποστείλει σχετικές επιστολές τόσο εμείς όσο και τα επιμελητήρια της ΑΜΘ και βουλευτές και είδαμε την απάντησή σας μέσω της επιστολής σας  στο βουλευτή Ροδόπης κ  Χαρίτου.

κ υπουργέ, από ότι αντιλαμβανόμαστε νίπτετε τας χείρας σας στο συγκεκριμένο μείζον θέμα της αγοράς και αφήνετε το θέμα στην κρίση των εταιριών ρεύματος με αιχμές περί κακοπληρωτών και επωφελούμενων από την κρίση .

    –κ Χατζηδάκη πως είναι δυνατόν ένας «κακοπληρωτής» να έχει ρεύμα έως τις 14/3 κανονικά χωρίς αποκοπή και τον Απρίλιο όταν κόβεται να γίνεται κακοπληρωτής με μηδενικό τζίρο ;

    –κ Χατζηδάκη οι μικρές επιχειρήσεις που περιγράφετε είναι αυτές που σήκωσαν το βάρος της 10τους κρίσης χρεωμένες, φτωχοποιημένες αλλά όρθιες, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν εκμεταλλευτήκαν καμία κρίση, ίσα – ίσα το αντίθετο.

   –κ Χατζηδάκη εδώ και 45 μέρες οι επιχειρήσεις δεν έχουν δει καμία έως τώρα στήριξη ούτε ένα ευρώ. Είναι σε αναμονή για το ποσό των 800 ευρώ που πρέπει με αυτό να ζήσει η οικογένεια και να πληρώσει ενοίκια ρεύμα τις όποιες ζημίες κλπ.

   –κ Χατζηδάκη  δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητάμε διαγραφή, ζητήσαμε μια απόφασή σας για αναστολή των αποκοπών και ρύθμιση των οφειλών ώστε η επανεκκίνηση την 11η Μαΐου ή την 1η Ιουνίου  2020 να μας βρει στα μαγαζιά εμάς και τους εργαζόμενους μας.

–   -κ Χατζηδάκη η οικονομική ζωή της χώρας εδώ και 45 μέρες έχει βγει από την κανονικότητα και διοικείται πολύ σωστά λόγω υγειονομικής κρίσης με ΠΝΠ και όλοι μας άμεσα υπακούμε, ως οφείλουμε, για το κοινό καλό το υπέρτατο αγαθό της υγείας και έτσι θα εξακολουθούμε.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ σας καλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να παρέμβετε για να λυθεί και αυτό το ζήτημα.

Σας  ευχαριστούμε

Τα ΔΣ των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

ΞΑΝΘΗ, 29.04.2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών άρσης των περιοριστικών μέτρων για την υγειονομική κρίση που βιώνουμε, τα καταστήματα – επιχειρήσεις εστίασης και καφέ δύνανται να επαναλειτουργήσουν από 1η Ιουνίου 2020 με σφιχτά περιοριστικά μέτρα και υπέρογκα πρόστιμα σε περίπτωση παρατυπιών με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί. Αν αυτά δεν συνοδευτούν με γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου εστίασης και καφέ, όπως μειώσεις φόρων, επιδοτήσεις ενοικίων και στήριξη των εργαζομένων τους από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αυτά περιγράφονται από την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων), τα καταστήματα αυτά είναι καταδικασμένα να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή να μην ανοίξουν καν, με συνεπακόλουθο την ραγδαία αύξηση της ανεργίας και μείωση των εσόδων του κράτους και των δήμων. Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τον Δήμο άμεσα να εξαγγείλει ένα γενναίο πακέτο μέτρων στήριξης του κλάδου, που στηρίζει όσο τίποτε άλλο την εργασία και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Τα ΔΣ των Σωματείων

  1. Ζυθεστιατόρων Νομού Ροδόπης,
  2. Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας
  3. Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης
  4. Καφέ Μπάρ ΠΕ Ξάνθης