Ξάνθη επόμενη μέρα: Κορωναϊός

 

ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

Τίποτε δεν έχει αλλάξει. Ο κορωναϊός είναι εδώ, ζει ανάμεσα μας και μέσα μας.

Οι νεκροί, συνεχίζουν να μεγαλώνουν την λίστα θανάτου, την μεγαλύτερη στην Περιφέρεια, και φυσικά η έλλειψη ενημέρωσης και αυτή έχει πιαστεί χέρι με χέρι με τον κορωναϊό και βαδίζουν αντάμα, σκορπίζοντας θύματα.

Ο κορωναϊός, σκορπίζει κρούσματα και θανάτους, η άγνοια και το σκοτάδι στην ενημέρωση δημιουργεί τον φόβο και την τάση φυγής των Ξανθιωτών από το σπίτι.

Μία τάση φυγής που αν δεν γίνει προσεκτικά και με σύνεση, τότε το παιγνίδι θα χαθεί και άδικα, όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα που μείναμε σπίτι, θα πάει στράφι.

Κορωναϊός και σκοτάδι στην ενημέρωση ένα καυτό επικίνδυνο ντουέτο που οδηγεί στην επόμενη μέρα, που αν δεν προσέξουμε ίσως να μην υπάρξει, τουλάχιστον έτσι όπως την περιμένουμε. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι ειδικοί εξ Αθηνών, εμείς ως Ξανθιώτες, τουλάχιστον για λίγο καιρό, ένα δύο μήνες, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Σίγουρα κάποια στιγμή η Περιφέρεια, οι δήμοι και το νοσοκομείο της Ξάνθης, θα πρέπει να δώσουν λόγο στους πολίτες για την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους.

Είναι καλό, μέσα στο επόμενο διάστημα που θα καταλαγιάσει κάπως το κακό, αν καταλαγιάσει, θα πρέπει οι φορείς της Ξάνθης που είχαν την ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας και δεν την ανέλαβαν, πρέπει να δώσουν λόγο στους πολίτες.

Ίσως όχι ως κατηγορούμενοι, αλλά σαν εντολοδόχοι των πολιτών που απλά δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, αναφορικά πάντοτε με την προστασία της δημόσιας υγείας, της ενημέρωσης και αν όχι ως κατηγορούμενοι, τουλάχιστον ας κάνουν την αυτοκριτική τους και με θάρρος ας την ανακοινώσουν.

Αν δεν έχουν το θάρρος να ανακοινώσουν την αυτοκριτική τους, ο Ξανθιώτικος λαός, στις επόμενες εκλογές, είναι λογικό να τους κρίνει και επειδή οι Ξανθιώτες ψηφοφόροι έχουν κοντή μνήμη, ας τους την φρεσκάρουν οι νεκροί μας συμπολίτες καθώς και τα 40 ή 45 ή 105 θετικά κρούσματα μιας και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό λόγω σκοταδιού.

Επίσης, θα πρέπει να κριθεί η πολιτεία και τα εδώ «τσανάκια» της για την συμπεριφορά τους απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών Ξανθιωτών που λειτουργούν επιλεκτικά και το μηδενίζουν με το ελάχιστο κέρδος, αυτής της μειονοτικής ψήφου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ