Πολιτική φτώχεια στην Ξάνθη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Με όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς η πολιτική και οι πολιτικοί της Ξάνθης ολισθαίνουν και δημιουργούν τριβές μεταξύ τους αφήνοντας στο έλεος του κορωναϊού και της επαγγελματικής απραξίας τους Ξανθιώτες.

Η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χ. Δημαρχόπουλου προγραμματίζει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ασχοληθεί με την στήριξη των συνδημοτών μας από την μία πλευρά της «τραμπάλας» ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, απειλεί με δικαστήρια την αντιπολίτευση για την απαξίωση του και την προσβολή του θεσμού του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Στον αντίποδα αυτής της ιστορίας η αντιπολίτευση προβάλλει σαν δικαιολογία ότι η δημοτική αρχή καθυστερεί να πάρει μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών του δήμου, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στους δημοτικούς συμβούλους λέγοντας ότι «φρενάρει» τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου η ΚΕΔΕ η οποία είπε στους δήμους να καθυστερήσουν τις αποφάσεις αυτού του είδους γιατί η κεντρική διοίκηση λαμβάνει μέτρα στήριξης με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου.

Τελικό αποτέλεσμα οι δημότες και οι επαγγελματίες στον δήμο Ξάνθης να στερούνται στήριξης.

Δυστυχώς το αυτοδιοικητικό σύστημα της Ξάνθης αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά μικρότερο των καταστάσεων.