Φάγαμε την ουρά και έμεινε ο γάιδαρος; Ή το αντίθετο;

 

Κοτζάμ Πάσχα μας έκλεισε στα σπίτια ο Χαρδαλιάς στην Πρωτομαγιά θα «κολλούσε»;

 

ΑΛΕΞΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Μένουμε λοιπόν στα σπίτια μας και την Πρωτομαγιά αλλά κανένας δεν ξέρει τι μας περιμένει την επόμενη μέρα.

Άραγε η επόμενη μέρα θα λέει άλλες δύο εβδομάδες ακόμη μέσα αλλά τα μέτρα αποσυμφόρησης και επιστροφής στην κανονικότητα της λογικής των πολιτών, ξεκινούν λέει, από τα δικαστήρια αλλά όχι στο ακροατήριο.

Μόνο στο οικονομικό πάρε δώσε των τραπεζών με τους φουκαράδες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, θα λειτουργούν, σαφώς και τα υποθηκοφυλακεία για να τελειώνει «τσάκα τσάκα» η δουλειά και κανένας, τουλάχιστον επίσημα, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα μέχρι πότε ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω το σκεπτικό της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δικαστηρίων, αλλά αν αυτή είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και όχι η αγορά, μάλλον ακόμη αυτή (η κυβέρνηση) πειραματίζεται και προσπαθεί να βρει ποιο είναι το καλό μας.

Προφανώς ο κρατικός κορβανάς αντέχει για να πληρώνει ακόμη το σύστημα διοίκησης και επιβολής των νόμων που κύριος είδε τι ψήφισε όλες αυτές τις ημέρες που «μάντρωσε» τους Έλληνες πολίτες, πλην λαθρομεταναστών και Ρωμά.

Μήπως η κυβέρνηση θα έπρεπε πρώτα από όλα να οργανώσει το βαρύ πυροβολικό της οικονομίας μας,  τον τουρισμό και μετά να δείξει επικοινωνιακά ότι ελαφρύνει τον εγκλεισμό των πολιτών;

Σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να «αναστήσει» την βαρεία βιομηχανία μας που είναι ο τουρισμός και που κανένας δεν γνωρίζει πόσες χιλιάδες ανέργους θα αφήσει πίσω αν δεν δουλέψει.

Ίσως να χρηματοδοτούσε το κράτος των Αθηνών τις μικρές και μεσαίες τουριστικές μονάδες μετατρέποντας τες σε ασφαλή τουριστικά «καταφύγια» των τουριστών βορειοευρωπαίων;

Μήπως να στήριζε με κάποιον τρόπο των εσωτερικό τουρισμό;

Εκτός πια αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών δίνοντας μεν ανάσα στις επιχειρήσεις που μπροστά στα «ζόρια» τους, όχι μόνο λαθρομετανάστες θα στεγάσουν και δικαίως, αλλά, ακόμη και ο ίδιος ο σατανάς να θέλει να κάνει διακοπές, θα τον φιλοξενήσουν.

Άρα οι λαθρομετανάστες θα είναι μία διέξοδος για τις επιχειρήσεις.

Τώρα όσο για τους ανέργους εργαζόμενους στον τουρισμό, ας πρόσεχαν.