Διανομή τροφίμων στους αδύναμους Ξανθιώτες και … γκρίνιες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Πρωινές ώρες της Παρασκευής, Ερυθροσταυρίτες, διασώστες και εθελοντές, αγόγγυστα παραλάμβαναν από αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή του Ζήτα Παλλάς τρόφιμα και είδη καθαριότητας στην προσπάθεια στήριξης  της κοινωνίας λόγω του κορωναϊού.

Συμπολίτες μας οι οποίοι συνομίλησαν μαζί μας, έθεσαν θέμα καταλληλότητας του αποθηκευτικού χώρου και του τρόπου επιλογής του συγκεκριμένου χώρου.

Παράλληλα, σε συνομιλία μας με στελέχη της αντιπολίτευσης, τέθηκε το θέμα της παραλαβής των ποσοτήτων τροφίμων που είναι δωρεά από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνοντας λόγο για τον τρόπο παραλαβής αυτών των προϊόντων και εναποθήκευσης.

Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, στον ιδιωτικό αποθηκευτικό χώρο όπου πηγή από τον δήμο Ξάνθης ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνητικό παραχώρησης του εν λόγω αποθηκευτικού χώρου από τον συμπολίτη μας ιδιοκτήτη και στον συγκεκριμένο χώρο, δεν αποθηκεύονται νωπά ή κατεψυγμένα τρόφιμα.

Στον εν λόγο αποθηκευτικό χώρο, αποθηκεύονται συσκευασμένες τροφές μακράς διαρκείας, λάδι και είδη καθαριότητας.

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή στον δήμο Ξάνθης συμπεριλαμβανομένης και της Σταυρούπολης, μέχρι σήμερα δόθηκαν σε 2.500 συμπολίτες μας τρόφιμα και είδη υγιεινής. Στην Σταυρούπολη σε 120 οικογένειες και καθημερινά διανέμονται στην κοινότητα της Σταυρούπολης περί τις 80 μερίδες φαγητού και το στέλεχος του δήμου Ξάνθης εξήρε την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού, των εθελοντών και των διασωστών όπου όπως σημείωσε, χωρίς την δική τους εθελοντική προσφορά, δεν θα γινόταν σε αυτούς τους άμεσους χρόνους η στήριξη των συνδημοτών μας.