Με 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 ύποπτα, απαντά ο κορωναϊός στην Ξάνθη. ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΥΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δυστυχώς για τον νομό Ξάνθης η σκληρή πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο κορωναϊός ζει και βασιλεύει και είναι   απορίας άξιο που σε ευπαθείς ομάδες της Ξάνθης και του Τοπείρου δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κάτι που ενισχύει τις σκέψεις ότι κάτι «δεν πάει καλά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τσιόρδα σε 14ημερη καραντίνα μπαίνουν από σήμερα το χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης καθώς εντοπίστηκαν πολλαπλά κρούσματα στις παραπάνω περιοχές..

Η τροφοδοσία των οικισμών θα γίνετε από το Δήμο και την περιφέρεια ενώ για 14 ημέρες κανείς δεν μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται στους δύο οικισμούς, που συνολικά μένουν 250 κάτοικοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο χωριό Ζουμπούλη κατανέμονται ως εξής. Τα δύο είναι κάτοικοι του χωριού όπου σύμφωνα με πληροφορίες  πηγαινοέρχονταν τακτικά στην Ξάνθη και το τρίτο κρούσμα που είναι από την Ξάνθη.

Επίσης τα 4 ύποπτα κρούσματα και αυτά είναι από το χωριό Ζουμπούλι.

Η καραντίνα συμπεριλαμβάνει και το χωριό Αρναούτι παρόλο που σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες μας δεν έχει κανένα ύποπτο κρούσμα αλλά μπαίνει και αυτό σε 14ήμερη καραντίνα επειδή είναι πολύ κοντά στο Ζουμπούλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσείν Ριτβάν οργανώνει τον τρόπο τροφοδοσίας και όλα όσα πρέπει να κάνει για να στηρίξει τους συνδημότες του.

Επιτακτική και άμεση είναι η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών του νομού από την Περιφέρεια μέσω του Αντιπεριφερειάρχη της και του υπευθύνου της πολιτικής προστασίας καθώς και της διοικητού του νοσοκομείου της Ξάνθης.

Η ενημέρωση είναι επιβεβλημένη και δεν πρέπει να κρατούν άλλο τους πολίτες της Ξάνθης στο σκοτάδι