Ας κρατήσουμε την ουσία. Άναψε το κεράκι στα κοιμητήρια της Ξάνθης

 

Πανέμορφη η εικόνα στα κοιμητήρια της Ξάνθης αφού η δημοτική αρχή με πρωτοβουλία του Μ. Φανουράκη, φώτισε τα κοιμητήρια και τους χώρους ταφής των δικών μας ανθρώπων κάτι που εμείς θα κάναμε, αλλά λόγω των συνθηκών το έκανε ο δήμος Ξάνθης με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Μ. Φανουράκη.

Να δούμε τις συνθήκες και αυτές έλεγαν ότι δεν μπορεί ο καθένας λόγω κορωναϊου, καλώς ή κακώς, δεν μπορεί να πάει στα νεκροταφεία να ανάψει ένα κεράκι στους δικούς του δεν εξετάζουμε το γιατί ήταν μία εντολή της κυβέρνησης για το δικό μας καλό, το καλό, το ερμηνεύει ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται, αλλά, την εντολή, θέλει δεν θέλει, θα την εκτελέσει.

Άρα κεράκι οι Ξανθιώτες δεν μπορούσαν να ανάψουν και είναι κρίμα Μ. Παρασκευή.

Από την άλλη ο Δήμος Ξάνθης ή ο Μ. Φανουράκης είτε γιατί ως πολιτικό πρόσωπο ήθελε να αναδειχθεί και να βάλλει παρακαταθήκη για τις επομένης εκλογές τις ψήφους των Ξανθιωτών, είτε γιατί μέσω κάποιου συμπολίτη, χορηγού του δόθηκε η ευκαιρία να ανάψει τα κεράκια στα νεκροταφεία και το έκανε.

Καλώς ή κακώς το έκανε. Με οποιαδήποτε σκέψη και αν είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ή δεν είχε, αυτό κανείς δεν το γνωρίζει παρά μόνο ο ίδιος, το έκανε και άναψε ένα κεράκι στους δικούς μας «κεκοιμημένους» και το έκανε, αν είχε οδηγό την έλλειψη ηθικής ή όχι, ο θεός και η ψυχή του.

Ας μην απορρίψουμε την απόφαση της στιγμής, βρήκε την ευκαιρία, υποθέτουμε ότι έχει και αυτός δικούς του νεκρούς στα κοιμητήρια, του δόθηκε η ευκαιρία να καλυφτεί το κόστος για όλους τους νεκρούς και απλά το έκανε.

Όσο πολιτικό ζωή και αν είναι κάποιος, δεν μπορεί απέναντι στους νεκρούς, λειτουργεί διαφορετικά και πάμε στο δια ταύτα.

Ναι οι νεκροί, δικοί μας άνθρωποι που φιλοξενούνται στα κοιμητήρια είχαν αναμμένο το κεράκι τους την Μ. Παρασκευή. Γιατί όχι αφού εμείς δεν μπορούσαμε;

Άρα η ουσία είναι ότι το κεράκι στον τάφο των δικών μας ανθρώπων άναψε.