Με ανακοίνωση της η παράταξη “Αγάπη για την Ξάνθη μας” δεν συμμετέχει στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
Αγάπη για την Ξάνθη μας

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί κύριοι Συνάδελφοι,

Σας γνωστοποιούμε με την παρούσα την απόφασή μας να απέχουμε από την δια περιφοράς, τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, στις 14 Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης 09:00 – 12:00 ώρα λήξης για τους εξής λόγους:

Στις 8/4/2020 ζητήθηκε από 29 (είκοσι εννέα) δημοτικούς συμβούλους, ανήκοντες σε 5 (πέντε) διαφορετικές παρατάξεις η σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη λήψη οικονομικών μέτρων ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας από COVID-19 με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. Πιστεύουμε ότι εκτός της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανωτέρω διαδικασία της τηλεδιάσκεψης η πρακτική αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις συνεδριάσεις των υπολοίπων συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Στην δια περιφοράς διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η φανερή ψηφοφορία και η διαλογική συζήτηση. Αυτή η διαδικασία αποδεικνύεται ότι είναι δυσλειτουργική.
Η εν γένει θεσμική λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου, που έχει κατακρεουργηθεί με τις πρόσφατες διατάξεις προς αποκλειστικό όφελος της (εκάστοτε) Διοίκησης, τείνει πλέον να εξαλειφθεί. Αυτό, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν το ανεχόμαστε.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μη γίνονται τηλεδιασκέψεις, αφού με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν όχι μόνο η Διοίκηση, αλλά και τα Πανεπιστήμια και τα Σχολεία ακόμη. Θεωρούμε ότι υπήρχε το κατάλληλο χρονικό διάστημα για μία στοιχειώδη οργάνωση μέχρι τώρα επί του θέματος.

Παπαχρόνης Ιωάννης
Γεωργιάδης Δημοσθένης
Συνδυασμός “Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας”