Η καραντίνα στο Δροσερό και η σιωπή των … αμνών

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Ο κύβος ερρίφθη, η καραντίνα, αν δεν επιβλήθηκε, θα επιβληθεί οσονούπω και οι Ξανθιώτες που επρόκειτο να σπάσουν τα δεσμά της καραντίνας, παίρνουν παράταση για μία ακόμη εβδομάδα και άλλη και άλλη, αν επιβεβαιωθούν κρούσματα στο Δροσερό πέραν των αναμενομένων, στα Κιμμέρια και στο Εύλαλο, όπου οι «ευάλωτοι» έφτυναν τους αστυνομικούς για να τους «κολλήσουν» κορωναϊό και μέσα σε αυτό το καταιγιστικό συνονθύλευμα των εξελίξεων, ο μέσος Ξανθιώτης που στερήθηκε την υγεία του,  τα εγγόνια του όλον τον καιρό της καραντίνας, την βόλτα του, την δουλειά του, αναρωτιέται που είναι οι … αμνοί της εξουσίας στον νομό Ξάνθης και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να ενημερώσουν του υπόλοιπους, μη νομοταγείς Ξανθιώτες.

Μάλιστα οι περίφημοι … αμνοί της εξουσίας, ήθελαν να μην σταματήσουν τα παζάρια για να μην κακοκαρδίσουν τους «ευάλωτους», γιατί η καραντίνα θα τους στερούσε την κλεψιά και την ζητιανιά, όπως ακούστηκε από άλλους «ευάλωτους» στην Λάρισα.

Και ξαναρωτώ, όλες αυτές τις εβδομάδες που οι «ευάλωτοι» πριόνιζαν την δημόσια υγεία, την ασφάλεια, την ευημερία του τόπου που ήταν όλοι αυτοί … οι αμνοί της εξουσίας, που τελικά αποδείχθηκαν ποιο σιωπηροί και από τους αμνούς της … σιωπής.

Και ξεκινάμε πρώτα από την αμνό της υγείας, την κυρία διοικήτρια του νοσοκομείου της Ξάνθης η οποία μέσω των Κέντρων Υγείας όφειλε να γνωρίζει τι γίνεται στην Περιφέρεια.

Πάμε στον έτερο σιωπηρό … αμνό, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Αλήθεια είναι ακόμη στο τιμόνι της Αντιπεριφέρειας; Δεν ήξερε, δεν ρωτούσε;

Και φυσικά να πάμε στους σιωπηλούς αμνούς της άμεσης δημοκρατίας, τους δημάρχους, οι οποίοι είναι λαλίστατοι κατά την προεκλογική περίοδο και μπαινοβγαίνουν στους οικισμούς των Ρωμά είτε για να χρυσοπληρώσουν με κάθε λογής καλούδια την ψήφο τους, είτε για να γλεντήσουν μαζί τους.

Τώρα που θα πάρουν στην κυριολεξία (και μακάρι να βγούμε ψεύτες) στον λαιμό τους όλον τον νομό Ξάνθης, τι έχουν να πούνε στους φαμιλιέρηδες, στους οικογενειάρχες, στους επαγγελματίες που θα κινδυνεύσει η ζωή τους;

Δηλαδή οι αμνοί … της εξουσίας με την σιωπή τους, πούλησαν τις ζωές των συνετών και νοικοκυραίων Ξανθιωτών «μπιρ παρά».

Ευτυχώς, που υπάρχουν τα δικαστήρια και ο κάθε πολίτης που έχει έννομο συμφέρων, μπορεί να διεκδικήσει την αξιοπρέπεια του (Δεν είμαστε νομικοί, όμως νομίζουμε ότι έτσι γίνεται),  εκτός πια, αν λόγω εκτάκτου ανάγκης, επιβληθεί και η σιωπή των … δικαστών