Αποχή της «Αγάπη για την Ξάνθη» από την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας γνωστοποιούμε με το παρόν την απόφασή μας να απέχουμε από τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Απριλίου 2020 για τους εξής λόγους:

  1. Στις 8/4/2020 ζητήθηκε από 29 (είκοσι εννέα) δημοτικούς συμβούλους, ανήκοντες σε 5 (πέντε) διαφορετικές παρατάξεις η σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη λήψη οικονομικών μέτρων ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας από COVID-19 με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.
  2. Αντίθετα, και ενώ εκκρεμούν και άλλα σοβαρά θέματα όπως η συζήτηση του θέματος της στελέχωσης του Παραρτήματος Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης με ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας (ΑΠ 8350/17-3-20) ενόψη της πανδημίας από COVID-19 και του ΚΕΠ Υγείας Ξάνθης που επίσης εισηγούνται 4 (τέσσερις) παρατάξεις, βλέπουμε «επείγουσες» συνεδιάσεις για χορήγηση αδειών τυχηρών παιγνίων και καθορισμού υψομέτρου οικοδομικών τετραγώνων στη Χρύσα.
  3. Στη δια περιφοράς διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η φανερή ψηφοφορία.
  4. Η εν γένει θεσμική λειτουργία του ΔΣ, που έχει κατακρεουργηθεί με τις πρόσφατες διατάξεις προς αποκλειστικό όφελος της (εκάστοτε) Διοίκησης, τείνει πλέον να εξαλειφθεί. Αυτό, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν το ανεχόμαστε.
  5. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μη γίνονται τηλεδιασκέψεις, αφού με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί όχι μόνο η Διοίκηση, αλλά και τα Πανεπιστήμια και τα Σχολεία ακόμη. Δόξα τω Θεώ χρόνος υπήρχε για μία στοιχειώδη οργάνωση μέχρι τώρα επί του θέματος.

Με βάση τα πιο πάνω είναι φανερό ότι η Διοίκηση έχει οχυρωθεί πίσω από διατάξεις αντικαθιστώντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου με τα χειρότερα δυνατά υποκατάστατα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε ότι βαδίζουμε προς ουσιαστική εκτροπή.

 

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης