Δήμαρχος Τήλου: Κλείστε τα νησιά – Η υγειονομική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη

Η κραυγή αγωνίας που βγάζει η δήμαρχος της Τήλου και ζητά την απόφαση της πολιτείας να “κλείσουν” τα νησιά για να μην τα επισκεφτούν οι εκδρομείς και οι τουρίστες, αντανακλά στην ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να θωρακίσει την δημόσια υγεία εδώ και δεκαετίες, με την έγκριση βεβαίως βεβαίως των Ελλήνων Πολιτών, που με την δική τους επιλογή μπροστά στην κάλπη, έδωσαν την δύναμη στα πολιτικά λαμόγια να αποδημήσουν την υγεία, την παιδεία και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων και να στηρίξουν με επιδόματα τις “ευπαθείς” κοινωνικές ομάδες και τους λαθρομετανάστες, απομυζώντας κάθε ικμάδα από τους φορολογούμενους πολίτες.

Στην ουσία η δήμαρχος της Τήλου, δίνει συγχωροχάρτι στις πολιτικές που αποδόμησαν τους Έλληνες, αντί να τους καθίσει στο σκαμνί γιατί δεν προστάτευσαν τους πολίτες του νησιού της και φυσικά όλους τους Έλληνες, κερδίζοντας τα εύσημα από όλον τον κόσμο – τρομάρα τους- γιατί υπακούουν στην σύγχρονη χούντα των τελευταίων δεκαετιών.

Από τις πολιτικές δυνάμεις του συστήματος, η κυρία  Μαρία Αλιφέρη, ζητά το ευκολότερο που μπορούν να κάνουν, δηλαδή να “κλείσουν” τα νησιά, αντί να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.

Δηλαδή η δήμαρχος, αντί να στείλει στο δικαστήριο το πολιτικό σύστημα γιατί άφησε  με εγκληματική πρόθεση, το νησί της, χωρίς υγειονομική περίθαλψη τους καλεί να κλείσουν στην φυλακή τους συνδημότες της.

Α.Π.

Την έντονη ανησυχία πολλών δημάρχων κυρίως μικρών νησιών εκφράζει με δηλώσεις της η Δήμαρχος Τήλου κα. Μαρία Αλιφέρη Καμμά στον ΑΝΤ1 καθώς όπως τονίζει τα νησιά αυτά είναι υγειονομικά ανοχύρωτα σαν ωρολογιακές βόμβες και η υγειονομική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.

«Όλο αυτό το διάστημα που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί όχι μόνο στην Τήλο σε όλα τα νησιά μία αυξητική τάση μετακίνησης κατοίκων στα νησιά αυτά. Εκτός από τους φοιτητές που γύρισαν, και άλλοι άνθρωποι που έχουν σπίτι στην Τήλο ξεκίνησαν να έρχονται στο νησί», αναφέρει η Δήμαρχος Τήλου.

«Δυστυχώς επειδή είμαστε μία πολύ μικρή κοινωνία, δύο σούπερ μάρκετ, ένα φαρμακείο, ένας φούρνος αναγκαστικά όλοι περνάμε από εκεί. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν έμεναν 14 μέρες κλεισμένοι στο σπίτι τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν το σύστημα υγείας εδώ πέρα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά. Η υγειονομική περίθαλψη στα νησιά μας είναι ανύπαρκτη, έχουμε έναν αγροτικό γιατρό, ένα ιατρείο με δύο φιάλες οξυγόνου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Τήλου και συμπλήρωσε:
«Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η Τήλος, είναι πάνω από 30 μικρά νησιά που το ζητάνε αυτό, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία είναι στο πλευρό μας. Κλείστε τα νησιά».