Κοινωνικό παντοπωλείο και η ανάγκη ενίσχυσης του

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Κακά τα ψέματα μέχρι τώρα, κουτσά στραβά, οι αδύναμες ομάδες της Ξάνθης τα βόλεψαν όμως, από εδώ και εμπρός αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον Κορωναϊό, τα πράγματα θα δυσκολέψουν και σίγουρα δεν αρκεί η δημοτική αρχή να στηρίζει με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μόνο τις οικογένειες στο Δροσερό και καλά κάνει, όμως υπάρχουν οικογένειες στον αστικό ιστό που με κάποια μεροκάματα τα «βόλευαν». Τα μεροκάματα χάθηκαν στην δίνει του κοροωναϊού και αυτές οι οικογένειες έμεινα «επί ξύλου κρεμάμενοι».

Εκτιμάτε ότι η επέκταση του κοινωνικού παντοπωλείου καθώς και η λειτουργία του θα πρέπει να ενισχυθεί έτη περισσότερο και στον αστικό ιστό.

Κάποιοι συνδημότες μας, οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα της ένδειας, διστάζουν να αποταθούν στον δήμο για να στηριχθούν και στον παρόντα ψυχολογικό πόλεμο, η αξιοπρέπεια θα αφήσει πολλούς συνδημότες μας χωρίς τα απαραίτητα στο τραπέζι τους.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν ο δήμος έχει την δυνατότητα να βρει και να στηρίξει τους συνδημότες μας που περνούν δύσκολα, όμως, έστω και μία οικογένεια να στηριχθεί και να μην «τσαλακωθεί» η αξιοπρέπεια της, θα είναι μεγάλη επιτυχία μέχρι να περάσει η μπόρα και όλοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους ή στα μεροκάματα τους και να συνεχίσουν να ζουν και πάλι με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς δεν παίρνουν όλοι, όπως π.χ. οι μακροχρόνια άνεργοι το βοήθημα των 800 ευρώ και δεν έχουν μία πόρτα για να χτυπήσουν.

Αν μπορεί ο δήμος να στηρίξει αυτές τις οικογένειες χωρίς τυμπανοκρουσίες, θα ήταν ευχής έργον.