Πολιτικά ανοχύρωτοι  οι δημότες Αβδήρων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο των Αβδήρων Θανάση Κριτσίνη https://www.xanthitimes.gr/2020/04/10/o-dimarchos-avdiron-g-tsitiridis-arnithike-na-stirixei-oikonomika-toys-dimotes-toy/ σχετικά με την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και την άρνηση του Γ. Τσιτιρίδη να συμπλεύσει ή να συμπληρώσει την πρόταση της αντιπολίτευσης, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Αβδηρίτες επέλεξαν να βάλλουν στην κεφαλή του πολιτικού γίγνεσθαι του τόπου τους,  δύο πολιτικά πρόσωπα που λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας και σαφώς δεν υποστηρίζουν τα συμφέροντα της.

Ο Γ. Τσιτιρίδης και ο Θ. Κριτσίνης είναι αδύνατο ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι Αβδηρίτες και όλοι οι Ξανθιώτες, να λειτουργήσουν έχοντας βάλλει τις προσωπικές πολιτικές επιλογές πιο πάνω από τα συμφέροντα των δημοτών.

Ο μεν δήμαρχος, επειδή η πρόταση ήρθε από την αντιπολίτευση, όπως μαθαίνουμε, «στύλωσε» τα ποδάρια του και δεν δέχτηκε ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη ώρα, ακόμη, και την μείωση των απολαβών τους στο 50%, χρήματα τα οποία αυτήν την δύσκολη στιγμή, πληρώνουν οι συνδημότες τους που βιώνουν όλες τις δυσκολίες που είναι απόρροια του κορωναϊού, μόνο και μόνο γιατί το πρότεινε η αντιπολίτευση, όχι βέβαια ότι υπήρχε περίπτωση από μόνος του ο δήμαρχος, να δώσει το καλό παράδειγμα και να μειώσει, τις δικές του αποδοχές.

Όσο για την ανακούφιση των πληγέντων συνδημοτών ούτε λόγος αφού σύμφωνα πάντοτε με τον Θ. Κριτσίνη, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, μεσούσης της πανδημίας στον υπόλοιπο κόσμο και έναρξη του σκότους στα Ελληνικά πράγματα λόγω της έλευσης του κορωναϊού και στην Χώρα μας, ο δήμαρχος Τσιτιρίδης προέβη σε αυξήσει των τιμών σε ότι αφορά την ύδρευση. Ποιος πίστευε ότι θα προχωρούσε στις μειώσεις έστω και για αυτό το δίμηνο προς ανακούφιση των συνδημοτών του;

Να πάμε τώρα και στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Κριτσίνη ο οποίος προφανώς είδε φώς και μπήκε. Διότι δεν είναι δυνατόν ο Θ. Κριτσίνης να θυμάται τον λαό των Αβδήρων κάθε παραμονή του δημοτικού συμβουλίου και αυτό φαίνετε από τις ανακοινώσεις του κάθε φορά που συνεδριάζει τα δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων.

Όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Θ. Κριτσίνης είναι απών.

Είναι απών σε έναν δήμο που έχει την ατυχία να διοικείται από έναν δήμαρχο με ωράριο και λογική δημοσίου υπαλλήλου.

Το γεγονός και μόνον ότι αυτή την στιγμή το κλίμα παρόλη την ανεπάρκεια του δημάρχου δεν είναι υπέρ του, αυτό σίγουρα κάτι λέει.

Μάλλον ο κ. Κριτσίνης, θα πρέπει να ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα των Αβδηριτών όλη την περίοδο που είναι στην αντιπολίτευση και όχι μόνον κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαφορετικά, επειδή ο λαός των Αβδήρων, συνήθισε την τελευταία 30ετια στις μετριότητες, διόλου απίθανο, να ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Γ. Τσιτιρίδη.

Αλήθεια δήμαρχε πώς βλέπεις να «ξεχειμάζει» ο λαός σου από την επέλαση του κορωναϊού;